Spanska recept.
Galicien som är mest känd för sina skaldjur och Queimada.
Kammusslor
5 skivor serranoskinka
1 glas vitt vin (eller Ribeiro Albariño).
Ströbröd
10 musslor
1 matsked hemmagjord tomat
4 gula lökar
Persilja
Olivolja
Tillagning
Finhacka löken i strimlor och stek i en stekpanna, när löken är genomskinlig tillsätt skinkan och vin + tomater och låt koka ihop (cirka 10 minuter på medelhög värme).
Ta av pannan från värmen och häll i kammusslor
Sätt ugnen på 170 grader och häll pilgrimsmusslor i skalet med såsen och strö över med ströbröd. Var noga med att inte bränna dem
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Slutligen kan jag tala om att Quieimada är den mest kända galiciska spriten som destillerats ur pressrester, som används med tillsats av brandy citronskal, kaffe och socker och bränns i en viss ritual (förtrollningen). Också kallad Häxnatten.
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Nästa landskap Asturien:
Fabada Asturiana
1 kilo vita bönor
3 chorizo. (tjocka sorten)
3 Asturiska korvar (vet inte om de finns här, det är blodkorv med lök i )
300 gram Färskt fläsk eller saltad.
Salt
Tillagning:
Lägg bönorna i blöt över natten i vatten. Nästa morgon sätts bönorna i en kastrull på elden med vatten och osaltade. När de börjar koka sänk till låg värme. och med de berörda potten. När de är kokta, titta på vattennivån och om du behöver mer vatten. Det måste vara varmt vatten, kallt vatten bromsar uppmjukningen av bönorna
När bönorna är nästan färdiga utan att ha gått sönder, vilket uppnås genom en långsam eld, ta blodpudding och korv och stick dem i skinnet med en kniv och lägg dem i grytan tillsammans med bacon.Låt sjuda på svag värme 30 minuter med lock. Salta, men eftersom blodpudding och korv är mycket välsmakande är det oftast inte nödvändigt att salta.
När den är färdig ta ur fläsk och korv och skär upp i bitar.
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Intressanta recept Cristine
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
De mest utmärkande för varje landskap!
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Härligt fyll gärna på med fler inhemska specialiteter.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Baskien
**
CHILINDRÓNLAMM
Ingredienser 6 personer
2200 gram lamm
500 gram tomat
1 toastskiva
½ lagerblad
Knippe persilja.
12 matskedar olja
8 matskedar lök
6 vitlöksklyftor
1 röd paprika (färsk bäst)
6 torkade Chili peppar
och choriseropaprika
12 matskedar vitt vin
**
Använd sax för att klippa ut paprikorna på längden, ta bort stjälke och frön, täck dem med hett vatten i 2 timmar, varefter de läggs för att rinna av och med en kniv skrapar man av köttet från skinnet och lägger i en skål till senare. Skär 2.200 gram lamm i 30 bitar (mer eller mindre), krydda med salt och vänd dem i mjöl. Sätt in en skål i en varm ugn med 10 matskedar olja och när oljan börjar ryka, lägg i lammbitar plus lök och hackad vitlök. Rör med sked och stäng av ugnen när det har gått 15 minuter, lägg till tolv matskedar vitt vin över paprikamoset som finns på en tallrik och ett halvt kilo skållade skalade och finhackade tomater och chili efter smak. När lammet är nästan mört , tillsätt 12 msk kokande vatten. Låt det koka försiktigt utan att det fastnar på botten av pannan.
Stek en vit brödskiva(Toast) hacka upp den och lägg i en mortel med 2 skedar vinäger och persilja. Lägg till slut hackad vitlök i två matskedar olja i en stekpanna, sätt den på elden, när vitlöken är gyllene tillsätt klippta remsor av chilin antingen på burk eller färsk (färsk bäst), 2 eller 3 minuter och häll allt över lammet. Du kan också lägga till färska choricerospaprika. salt efter smak. gör färdigt lammet.
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
'
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Åt på en baskisk restaurang på Gran Canaria en gång, shit vilken mat! Minns särskilt en kycklinggryta med rökt skinka. Där kände jag verkligen hur det franska köket blandades med det spanska.
Ja de samarbetar nu mer än någonsin.
Vår vän Arzak från San Sebastian gick ihop med de mest kända restaurangägarna i Baskiska delen av Frankrike som Paul Bocouse
och två andra som hade börjat men Nya franska köket och han blev då innovatör av Nya baskiska köket. De har skrivt flera böcker tillsammans. Superfärska råvaror och så lite tillagning som möjligt är hemligheten. Men hit går man ju inte till vardags.
Den vanliga husmanskosten från Baskien är den bästa i hela Spanien man äter faktisk bra på vilken restaurang som helst där och Frankrike och Spanien har just vid gränsen många rätter som är väldigt lika varandra.
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Åh vilka roliga recept. Måste bara prova…
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Cristine vad är laurel för något?
Ska det vara 6 hela vitlökar eller 6 vitlöksklyftor
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Oj förlåt har jag inte översatt riktigt. Det är lagerblad. och det ska vara vitlöksklyftor.
Kram
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
ok jag fixar
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång