Cream Whipper
För ett tag sedan vann sambon en cream whipper av märket MOSA. Efter att ha legat bortglömd tog jag i går fram den för att testa. Gaspatroner inköptes. Jag hällde på grädden och gjorde enligt bruksanvisningen och tryckte på handtaget. Vad hände? Jo, grädden spred sig som snö över hela köket OVISPAD. Det kallar jag tryck. Men skam den som ger sig! Jag tog kökshandduken och fortsatte spraya ner i slasken för att se om den skummande sig. Det gjorde den inte
Nu undrar jag om det finns någon mer som är "lycklig" ägare till en sån här mackapär och vet vad jag gör för fel?
Aldrig testat en sådan låter ju livsfarligt Monis
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Detta finns också i Schweiz ock kallas för KISAG Bläser.
Gör så här: efter du har tryckt i patron måste du skaka "flaskan" ordentlig omkring 20 till 30 sekunder och det ska du gjöra verje gång du använda den. Sen blir det bara användning.
Vänliga hälsningar Stephan
#1 Kanske inte livsfarligt, men tråkigt att torka grädde överallt
#2 Oj då så länge, det gjorde jag inte. Gjorde nog bara ett par tre skakningar. Då ska jag pröva det nästa gång, för jag vill vekligen kunna använda den här grejen
Oj, nur ser jag…. Att skaka första gången är der 20 till 30 sekunder, efter är det bara några gånger.
Vänliga hälsningar Stephan
I går provade jag igen och skakade kraftigt i ca 30-40 sek, sen trädde jag en plastpåse över spritsen och gick ut! Ville ju inte riskera att behöva torka köket en gång till… Jag tryckte på handtaget OCH DET FUNKADE! Kanske lite väl bra för det var rejält sprutt i flaska och svårt att parera in grädden snyggt på semlan. Kul var det i alla fall Det blir nog bra bara man får öva lite och får in exakta sekunder hur länge man ska skaka. Praktiskt att alltid ha grädde redo i flaskan i kylen när man vill spritsa något! Den går att använda till mousse och en del andra saker.
Vad härligt att det funkade!! Men det visste jag redan
Med "handtaget" kan du variera flödet av grädden också. Ju mindre du trycker på "handtaget" ju mindre grädde spryter ut. Efter en viss tid är du van med Cream Whipper och du gör saker som en profs!!
Vänliga hälsningar Stephan
Jag ska satsa på att bli proffs Men vem ska äta all grädden
Till dig är det väl lite långt….. i annanfall vore jag en av de som vill ha grädden.
Vänliga hälsningar Stephan
Haha! Ja, det är väl lite långt! Jag kanske kan skicka med DHL….!
Gjorde i alla fall ett nytt försök med semla ikväll (dock inte till mig) och det gick väldigt bra när man fick rätt tryck i handtaget. Kan verkligen rekommendera den här spritsen. Kladdiga spritspåsar är ett minne blott
Härligt att du fick det att funka Monis
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag är ganska envis, så jag ger mig inte i första taget!
Nä det måste ju vara lite motstånd får inte vara för enkelt
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Precis!!
Då kommer vi att se dina fina semlor eller hur?
Vänliga hälsningar Stephan
Fresta mig inte att äta mer grädde nu på några dagar..
Monis napoloenbakelser är gott
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#16 Det är väl dom som har rosa frasigt lock? Nja, dom är jag inte så förtjust i. Men du har rätt, dom innehåller mycket grädde… Jag förstår nog vad du är ute efter
Precis Monis det är dom, ute efter förstår inte alls vad du menar
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång