Köksutrustning

Cream Whipper

2010-01-29 16:03 #0 av: MonisN

För ett tag sedan vann sambon en cream whipper av märket MOSA. Efter att ha legat bortglömd tog jag i går fram den för att testa. Gaspatroner inköptes. Jag hällde på grädden och gjorde enligt bruksanvisningen och tryckte på handtaget. Vad hände? Jo, grädden spred sig som snö över hela köket OVISPAD. Det kallar jag tryck. Men skam den som ger sig! Jag tog kökshandduken och fortsatte spraya ner i slasken för att se om den skummande sig. Det gjorde den inteGråter

Nu undrar jag om det finns någon mer som är "lycklig" ägare till en sån här mackapär och vet vad jag gör för fel?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-01-29 16:43 #1 av: Loucar

Aldrig testat en sådan låter ju livsfarligt MonisFlört

Anmäl
2010-01-29 17:17 #2 av: storost

Detta finns också i Schweiz ock kallas för KISAG Bläser.

Gör så här: efter du har tryckt i patron måste du skaka "flaskan" ordentlig omkring 20 till 30 sekunder och det ska du gjöra verje gång du använda den. Sen blir det bara användning.

 

 

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-01-29 19:44 #3 av: MonisN

#1 Kanske inte livsfarligt, men tråkigt att torka grädde överalltSkrikandes

#2 Oj då så länge, det gjorde jag inte. Gjorde nog bara ett par tre skakningar. Då ska jag pröva det nästa gång, för jag vill vekligen kunna använda den här grejenGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-01-29 20:55 #4 av: storost

Oj, nur ser jag....Skäms Att skaka första gången är der 20 till 30 sekunder, efter är det bara några gånger.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-02-01 14:07 #5 av: MonisN

I går provade jag igen och skakade kraftigt i ca 30-40 sek, sen trädde jag en plastpåse över spritsen och gick ut! Ville ju inte riskera att behöva torka köket en gång till... Jag tryckte på handtaget OCH DET FUNKADE! Kanske lite väl bra för det var rejält sprutt i flaska och svårt att parera in grädden snyggt på semlan. Kul var det i alla fallSkrattande Det blir nog bra bara man får öva lite och får in exakta sekunder hur länge man ska skaka. Praktiskt att alltid ha grädde redo i flaskan i kylen när man vill spritsa något! Den går att använda till mousse och en del andra saker.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-02-01 14:14 #6 av: storost

Vad härligt att det funkade!! Men det visste jag redanSkrattandeTungan ute

Med "handtaget" kan du variera flödet av grädden också. Ju mindre du trycker på "handtaget" ju mindre grädde spryter ut. Efter en viss tid är du van med Cream Whipper och du gör saker som en profs!!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-02-01 14:19 #7 av: MonisN

Jag ska satsa på att bli proffsSkrattande Men vem ska äta all gräddenObestämd

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-02-01 14:58 #8 av: storost

Till dig är det väl lite långt..... i annanfall vore jag en av de som vill ha grädden.Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-02-01 22:15 #9 av: MonisN

Haha! Ja, det är väl lite långt! Jag kanske kan skicka med DHL....!

Gjorde i alla fall ett nytt försök med semla ikväll (dock inte till mig) och det gick väldigt bra när man fick rätt tryck i handtaget. Kan verkligen rekommendera den här spritsen. Kladdiga spritspåsar är ett minne blottGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-02-01 22:22 #10 av: Loucar

Härligt att du fick det att funka MonisGlad

Anmäl
2010-02-01 22:25 #11 av: MonisN

Jag är ganska envis, så jag ger mig inte i första taget!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-02-01 22:27 #12 av: Loucar

Nä det måste ju vara lite motstånd får inte vara för enkelt Flört

Anmäl
2010-02-01 22:29 #13 av: MonisN

Precis!!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-02-01 22:57 #14 av: storost

Då kommer vi att se dina fina semlor eller hur?Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-02-02 11:06 #15 av: MonisN

Fresta mig inte att äta mer grädde nu på några dagar..Flört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-02-02 11:21 #16 av: Loucar

Monis napoloenbakelser är gottTungan ute

Anmäl
2010-02-02 11:31 #17 av: MonisN

#16 Det är väl dom som har rosa frasigt lock? Nja, dom är jag inte så förtjust i. Men du har rätt, dom innehåller mycket grädde... Jag förstår nog vad du är ute efterOskyldigFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.