pizzor
Vilken är eran favorit pizza eller har ni special pizzor som ni beställer eller bakar ni dom helst själva?
Johan
Medarbetare på matlust
Jag gillar
Quattro stagioni bäst !
Johan
Medarbetare på matlust
Fick en variant i Italien för många år sen. Inbakad Calzone all'uova. Alltså ett rått ägg inslängt i den precis innan gräddning. Urgott. Men ingen svensk pizzeria gör den
Jag hade en favvo som kallas ljusdals special, den har färska tomater, pepperoni, fläskfile, lök och beasås. Numera blir det mest calzone.
Svår fråga vi köper ibland, beställer specialare ibland och gör själva ibland.
Oftast blir det en bussola eller en black & white när jag köper från menyn
Ibland beställer jag in precis vad jag är sugen på men räkor finns oftast på min pizza.
Hemma då blir det allt från skinka, salami, fetaost, mozarella, oliver, räkor, tonfisk ja där är det nog bara fantasin som sätter stopp.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Min absoluta favorit är en calzone med lök i.. SÅ gott!
Lök är gott inte bara på pizza har du provat purjolök på pizzan puhlo och med lite curry, skinka o räkor det är en höjdare.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det blir oftast en kycklingrulle för min del, tycker inte om pizza så mycket
Fast kebabpizza med strips och massor av sås är riktigt gott ibland. Likaså en med bearneisesås, fläskfile, lök, cheddarost och tomat.
Hemmagjord pizza blir det alltför sällan här. Men de få gånger vi gör brukar vi variera mellan kassler, tonfisk, paprika, bacon, med mera.
Med vänliga hälsningar
Chess
Jag gillar att göra själv. Favoriten är en vanlig margarita (bara mozarellaost och tomatsås), sen lägger man på lite gott efter att den varit i ugnen, lufttorkad skinka, ruccola och oliver t.ex.
På tal om hembakta pizzor, har någon ett bra recept på tomatsås att dela med sig utav?
Till tomatsås brukar jag ta tomatpuré, olivolja, lite vatten. Kryddar sen med pizzakrydda och svartpeppar.. Tycker att det är enkelt och smakar gott.
Här är ett som jag tycker är bra.
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 deciliter vatten
2 matskedar tomatpuré
1 tesked salt
1 tesked socker
1 pressad vitlöksklyfta
1 tesked oregano
Finhacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt krossade tomaterna, vatten och tomatpuré, rör om. Låt det koka upp och krydda. Småkoka med lock på glänt cirka30 minuter. Rör om då och då.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Tack och bock!
Jag äter helst kebabpizza eller gör den själv med salami och skinka :)
#9 sån där dolmio tomatsås som man kan ha till pasta är jättegod.
#14 Åh, jag har många gånger funderat på just den men inte kommit till skott att prova, men då ska jag prova det genast
Vi gör egen pizza ibland. Jag gör egen deg. Jag tar färdig tacosås på. Det är ju tomatsås!
I övrigt brukar vi ha på mozzarella, färska champinjoner, pepparsalami, oregano, gul paprika, riven ost. Jag brukar ha stora gröna oliver på min halva, sambon brukar ha vitlök på sin halva.
När jag var i Italien var pizzorna suveräna. Tunn, spröd och krispig botten. Min favorit var en pizza med bara tomatsås, tunt skivad aubergine och ost på.
Min favorit är hemgjord med tunnt med tomatsås, lufttorkad skinka, färska tomatskivor, färska champinjonskivor, kalamataoliver, rödlök, Mozzarellaost och gräddost
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.