Matprat

pizzor

2010-02-15 21:58 #0 av: Basset1

Vilken är eran favorit pizza eller har ni special pizzor som ni beställer eller bakar ni dom helst själva?

Anmäl
2010-02-15 22:31 #1 av: Basset1

Jag gillar

Quattro stagioni bäst !

Anmäl
2010-02-15 22:57 #2 av: Bergspuman

Fick en variant i Italien för många år sen. Inbakad Calzone all'uova. Alltså ett rått ägg inslängt i den precis innan gräddning. Urgott. Men ingen svensk pizzeria gör den Gråter

Anmäl
2010-02-15 23:14 #3 av: [Tassy]

Jag hade en favvo som kallas ljusdals special, den har färska tomater, pepperoni, fläskfile, lök och beasås. Numera blir det mest calzone.


Anmäl
2010-02-15 23:44 #4 av: Loucar

Svår fråga vi köper ibland, beställer specialare ibland och gör själva ibland.

Oftast blir det en bussola eller en black & white när jag köper från menyn

Ibland beställer jag in precis vad jag är sugen på men räkor finns oftast på min pizza.

Hemma då blir det allt från skinka, salami, fetaost, mozarella, oliver, räkor, tonfisk ja där är det nog bara fantasin som sätter stopp.

Anmäl
2010-02-16 00:22 #5 av: Puhlo

Min absoluta favorit är en calzone med lök i.. SÅ gott!

Anmäl
2010-02-16 00:26 #6 av: Loucar

Lök är gott inte bara på pizza har du provat purjolök på pizzan puhlo och med lite curry, skinka o räkor det är en höjdare. Tungan ute

Anmäl
2010-02-16 13:15 #7 av: Chestnut

Det blir oftast en kycklingrulle för min del, tycker inte om pizza så mycket Glad

Fast kebabpizza med strips och massor av sås är riktigt gott ibland. Likaså en med bearneisesås, fläskfile, lök, cheddarost och tomat.

Hemmagjord pizza blir det alltför sällan här. Men de få gånger vi gör brukar vi variera mellan kassler, tonfisk, paprika, bacon, med mera.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2010-02-16 21:11 #8 av: [Anega]

Jag gillar att göra själv. Favoriten är en vanlig margarita (bara mozarellaost och tomatsås), sen lägger man på lite gott efter att den varit i ugnen, lufttorkad skinka, ruccola och oliver t.ex.

Anmäl
2010-02-16 21:13 #9 av: [Tassy]

På tal om hembakta pizzor, har någon ett bra recept på tomatsås att dela med sig utav? Glad


Anmäl
2010-02-17 19:12 #10 av: [cancan]

Till tomatsås brukar jag ta tomatpuré, olivolja, lite vatten. Kryddar sen med pizzakrydda och svartpeppar.. Tycker att det är enkelt och smakar gott.

Anmäl
2010-02-17 19:56 #11 av: Loucar

Här är ett som jag tycker är bra.

1 gul lök

1 burk krossade tomater

1 deciliter vatten

2 matskedar tomatpuré

1 tesked salt

1 tesked socker

1 pressad vitlöksklyfta

1 tesked oregano

Finhacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt krossade tomaterna, vatten och tomatpuré, rör om. Låt det koka upp och krydda. Småkoka med lock på glänt cirka30 minuter. Rör om då och då.

Anmäl
2010-02-17 21:34 #12 av: [Tassy]

Tack och bock! Skrattande


Anmäl
2010-02-18 01:45 #13 av: [Malin]

Jag äter helst kebabpizza eller gör den själv med salami och skinka :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-02-18 19:45 #14 av: [Anega]

#9 sån där dolmio tomatsås som man kan ha till pasta är jättegod.

Anmäl
2010-02-18 19:49 #15 av: [Tassy]

#14 Åh, jag har många gånger funderat på just den men inte kommit till skott att prova, men då ska jag prova det genast Skrattande


Anmäl
2010-02-18 21:12 #16 av: Sovgott

Vi gör egen pizza ibland. Jag gör egen deg. Jag tar färdig tacosås på. Det är ju tomatsås! Flört

I övrigt brukar vi ha på mozzarella, färska champinjoner, pepparsalami, oregano, gul paprika, riven ost. Jag brukar ha stora gröna oliver på min halva, sambon brukar ha vitlök på sin halva.

När jag var i Italien var pizzorna suveräna. Tunn, spröd och krispig botten. Min favorit var en pizza med bara tomatsås, tunt skivad aubergine och ost på.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.