Annons:
Etiketterdesserterfruktgodis
Läst 3117 ggr
idalotta
2/3/10, 9:42 PM

cheesecake

Vilket föredrar ni? frusen eller sådan som bakats i ugnen?

Har aldrig ätit den bakade varianten, kan någon beskriva den? funderar på att baka en sådan till helgen.

Leilas blueberry cheesecake

Ida

Medarbetare på Florist

Annons:
Loucar
2/4/10, 2:35 PM
#1

Jag gillar båda.Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

DesK
2/4/10, 2:55 PM
#2

Jag har både ätit och bakat Tysk ostkaka (Käsekuchen) och jag gillar den mycket. Den har dock inte särskilt mycket gemensamt med Amerikansk cheesecake eller för den delen heller inte med Svensk ostkaka. Amerikansk cheesecake har jag bara ätit den variant som ska stelna i kyl eller frys och det är också gott. Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Bergspuman
2/4/10, 3:12 PM
#3

Har inte ogillat någon sorts cheesecake jag någonsin smakat!

Men det finns två stycken som sticker ut:

1) Den björnbärsvariant jag fick på ett café på Kölns järnvägsstation - åååhh.

2) Den chokladcheesecake som finns på Café Storken i Uppsala.

SUCK!

Loucar
2/4/10, 3:28 PM
#4

Bergspuman den har jag missat jag brukar i och för sig alltid ta storkens special den går inte av för hackor den heller. Tungan ute

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Bergspuman
2/4/10, 4:10 PM
#5

Den är ofta slut! Tricket är att komma dit INNAN studentrusningen börjar, då kan det finnas kvar av den Glad.

Jag var stammis på Storken 1 år, så jag kan hela sortimentet ha ha.

Loucar
2/4/10, 4:29 PM
#6

Ok jag är ju inte där så ofta men den där låter ju som att den ska testasGlad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
idalotta
2/4/10, 5:29 PM
#7

bergspuman & loucar:

ni måste ju smaka storkens hallon & kokospaj om ni inte redan gjort det, så jääkla god!

Ida

Medarbetare på Florist

MonisN
2/4/10, 7:45 PM
#8

Har du inte provat den bakade cheesecaken ska du absolut prova! Det är vansinnig gott, tycker jag. Jag gillar nog alla sorters cheesecake, även den frusna och tyska varianten käsekuchen. Käsekuchen har jag dock aldrig sett i Sverige. Fast den amerikanska är min favorit. Leilas New York cheesecake med blåbär är smarrigTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


idalotta
2/4/10, 7:48 PM
#9

#8: det var precis den jag tänkte testa att bjuda på till melodifestivalen på lördag =D

Ida

Medarbetare på Florist

MonisN
2/4/10, 8:00 PM
#10

#9 Jag säger bara GÖR DETTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


idalotta
2/4/10, 8:22 PM
#11

har du provat med andra bär än blåbär?

Ida

Medarbetare på Florist

Bergspuman
2/4/10, 8:28 PM
#12

#7 Det HAR jag! Har ju ätit mig igenom hela sortimentet under det år jag var stammis hihi Glad.

Men jag tyckte mycket bättre om chokladcheesecaken. Kanske för att jag tyckte den där hallonsaken var aningens syrlig, jag är ju sötsakstokig ha ha.

Loucar
2/4/10, 8:41 PM
#13

#7 Tack då har jag 2 cafebesök räddade, jag behöver inte stå o vela vad jag ska prova.Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
MonisN
2/4/10, 9:03 PM
#14

#11 Inte i just den här, men kan tänka mig att hallon också går jättebra.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


idalotta
2/4/10, 9:08 PM
#15

tänkte eftersom jag nog har både björnbär & hallon i frysen så känns det onödigt att köpa blåbär, men måste rota runt och kolla lite Glad

Ida

Medarbetare på Florist

MaMaMade
2/4/10, 9:36 PM
#16

Jag älskar bakad cheesecake! Gör denna i stort sett varje gång. Försöker få mig att förnya mig men den är *sååå* god! Skrattande Frysta är väl Okej, men inte så roliga att ställa in i frysen igen. De har ofta hunnit smälta lite och blir då isiga *usch*!

Den här verkar ju urläcker, fast mer som förrätt kanske!

MonisN
2/5/10, 8:49 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#17

#15 Det är bara att prova! Det kan inte bli felFlört Det du bör tänka på är att inte baka den för länge då den stelnar när den kallnat.

Tyvärr har jag bara en otroligt suddig bild på den jag har gjort.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Tassy]
2/5/10, 6:55 PM
#18

Inget klår äkta hälsingeostkaka med varm hemmagjord hjortronsylt, grädde och vaniljglass!

Upp till toppen
Annons: