Nöt, vilt & gris

Får i kål - Recept

2010-02-13 10:56 #0 av: Loucar

Nu har jag pratat om detta i så många trådar att det är dags för ett recept känner jag.

1 kilo tunnbringa av får eller lamm

1 kilo vitkål

½ matsked salt

10 vitpepparkorn

1 lagerblad

4-5 deciliter vatten

Skölj köttet och skär det i bitar. Klyfta vitkålen. varva kött och kål i en gryta och strö över salt och vitpeppar mellan varven. Lägg i lagerblad och häll på vattnet. Koka upp, skumma och låt det sakta sjuda under lock i 1½ timme eller tills köttet är mört.

Detta är underbart en kall vinterdag.

Anmäl
2010-02-13 10:58 #1 av: Basset1

Låter väldigt gott ,gillar allt som har med kål att göra .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.