Jordgubbsmousse - Recept
Tänkte vi kunde behöva en fläkt av sommaren nu när det är så kallt o bitigt ute.
500 gram jordgubbar
4 matskedar socker
1-2 matskedar punsch
3 deciliter vispgrädde
1 ½ matsked vaniljsocker
4 gelantinblad
Halvtina jordgubbarna och mixa dom tillsammans med spadet som bildats till en puré. Vispa grädden halvtjock, tillsätt strösocker och vaniljsocker och fortsätt vispa tills grädden är styv. Blanda ner purén i grädden och blanda ordentligt. Tillred gelantinet enligt anvisning på paketet och rör ner i blandningen. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt 3-4 timmar. Servera med havreflarn eller rån.
Testa detta och vårkänslorna kommer spridas i kroppen.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
kanske behövs vårkänslor nu.
Johan
Medarbetare på matlust
Vårkänslor har vi tillräckligt av i det här huset, lillkisse är skogstokig o springer som en skållad råtta runt väggarna!
Låter i alla fall jättesmarrigt, skall testas omgående! Tack Loucar!
Vårkänslor kan man aldrig få för mycket av Basset.
Haha marskatter är väl mysiga MaMaMade. Hoppas du gillar moussen lika mycket som jag gör den är supergod.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det gör jag säkert o det är ju ett recept där man lätt kan söta med lite honung istället för med vanligt socker. Tror dessutom att jag har egna jordgubbar i frysen som är jättesöta så det går nog tom att halvera sockermängden!
Blir den såpass fast att man skulle kunna använda den som tårt/bakelsefyllning? Typ prinsesstårta el Napoleonbakelser?
Nu var det ett tag sedan jag gjorde denna men jag ska göra den till kvällen så jag återkommer om det så jag inte svarar tokigt.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#4 Jag kom igång lite sent med tillverkningen så du får svar imorrn. Men den är så mörkrosa o fin i kylskåpet nu.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Är fortfarande vaken och kikade precis in i kylen du kan utan problem använda den som tårtfyllning MaMaMade.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Lät supergott
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar