Matprat

På spisen just nu.

2010-03-15 19:45 #0 av: MartinO

Idag blir det en av mina favoriträtter. Levergryta på ungnöt med lök, ärtor, pressad potatis och lingon.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2010-03-15 19:57 #1 av: MonisN

Här blev det rester från igår, fylld fläskfilé med rödvinssås.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-03-15 21:26 #2 av: storost

Hos oss blev det grisben ur lergrytan. Lergryta är en toppen grej att laga met med.Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-03-15 21:49 #3 av: MonisN

#2 Grisben? Kan det vara fläsklägg du menarFörvånadFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-03-15 21:51 #4 av: storost

Yepp det ska det vara.Tungan uteSkrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-03-16 21:59 #5 av: Bergspuman

Eisbein va? Det är såååå gott!

Anmäl
2010-03-16 22:21 #6 av: storost

#5 Ja, så heter det på tyska, men också Haxe. På schweizertyska heter det Wädli.

Oh ja, det är sååååå himla gott.Glad Här hade ICA och Spar erbjudandet med 20 kronor kilot från Siljan Chark. Då köpte jag fyra stycken.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-03-16 22:47 #7 av: MonisN

Haxe är alltså fläsklägg? Då fick jag äntligen veta vad det är dom serverar på tyska restauranger! Har sett det i menyn många gånger även om inte jag tycker det låter som restaurangmat. I Tyskland finns sällan menyer på engelska, rätt konstigt eftersom de flesta talar engelska och där är mycket turisterObestämd

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-03-17 09:23 #8 av: storost

#7 Det beror på var man är i Tyskland om de har menyer på engelska eller inte. Om du har andra ord som du inter känner, då är det bara att fråga.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.