Allergi, överkänslighet & sjukdomar

Frasvåfflor utan ägg

2010-03-29 00:45 #0 av: [Tassy]

Du visste väl att man kan göra äggfria våfflor? För att få dem frasiga och fina så kan man byta ut ägget mot lättöl.

Tyvärr har jag inte recept till hands, ska försöka komma ihåg att lägga in det här i morgon. Glad


Anmäl
2010-03-29 00:46 #1 av: [Tassy]

Personligen vill jag påstå att dessa våfflor blir ännu frasigare än vanliga frasvåfflor Skrattande sliddersladder - nej tack!


Anmäl
2010-03-29 22:16 #2 av: DesK

Jag har aldrig ägg i mina våfflor, jag har sett att det finns våffelrecept med ägg, men då brukar de heta äggvåfflor. Lättöl i våffelsmeten har jag inte sett, men det blir nog bra. Kanske går det lika bra med kolsyrat vatten?

Anmäl
2010-03-30 15:20 #3 av: [Anega]

Jag har heller aldrig ägg i våfflor. Vatten, mjölk, mjöl och bakpulver. Dom blir jättefrasiga.

Anmäl
2010-03-30 15:47 #4 av: [Tassy]

Härligt!

Då är det nog kanske mest köpevåfflor som innehåller ägg?


Anmäl
2010-03-30 15:55 #5 av: DesK

Tassy det är nog möjligt. Vad konstigt egentligen, det borde ju vara enklare att göra även färdig våffelsmet utan ägg! Förvånad

Anmäl
2010-03-30 15:57 #6 av: [Tassy]

#5 Det är ägg i bannemig allting som är färdiglagat, helt hopplöst. Tack och lov att jag gillar att laga mat!


Anmäl
2010-03-31 22:00 #7 av: SannaLainen

Våfflor utan ägg låter inte gott!

Anmäl
2010-03-31 22:37 #8 av: [Tassy]

#7 Det trodde jag med, tills jag smakade och fick en glad överraskning Glad


Anmäl
2010-04-01 00:05 #9 av: SannaLainen

Hum konstigt. Tycker ägg ger rätt mycket smak och utan det borde det ju märkas markant på smaken, min tanke i alla fall!

Tungan ute

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.