Soppor och såser

Consommé, eller mer vardagligt - buljong

2010-03-28 22:54 #0 av: Bergspuman

Hur gör du buljong?

Om du nu gör egen buljong?

Använder du det spad som blir över från kokning av fisk / fågel / kött?

Anmäl
2010-03-28 23:55 #1 av: DesK

Jag använder kokspadet efter kött och fågel som buljong.

Anmäl
2010-03-29 00:47 #2 av: [Tassy]

Jag gör inte egen buljong, är helnöjd med vanliga hederliga buljongtärningar.


Anmäl
2010-03-29 19:24 #3 av: Chestnut

Brukar använda vanliga buljongtärningar men har gjort egen buljong några gånger efter kött/fisk-kok. Reducerar bara kokspadet, silar bort kryddor (typ hela pepparkorn) och fryser sedan in i istärningsfack. Dock krävs det en ganska kraftig reducering för att få en bra smak.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2010-03-29 19:44 #4 av: zissi

Använder Lantbuljong från Renée Voltaire just nu eller annan buljong utan natriumglutamat i.

Anmäl
2010-03-29 22:34 #5 av: Maria

Ibland gör jag enbart buljong. Brukar få rens av fiskhandlaren och passar då påFlört

Köttbuljong tar jag tillvara om jag kokat kött men gör oftast ingen buljong separat.

/Maria

 

Anmäl
2010-03-31 12:46 #6 av: DesK

På tal om buljong och consommé. Är det någon som köper färdig consommé på burk? Jag vill minnas att min mamma och mormor gjorde det. Kanske finns den inte ens kvar längre?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.