Veggo Vegetariskt

utemat

2010-04-25 10:56 #0 av: Åsa S

Nu finns det gott om mat ute som man kan plocka kirskål, nässlor, lungrot, plister etc.

 

Igår blev det en vårig kirskålspaj.

Jag brukar göra ett vanligt pajskal på smör + fullkornsvetemjöl och förgrädda. (går även bra att ta 50% graham och 50% vetemjöl).

 

I skalet lägger jag förvällda hackade kirskålsblad (urkramade). Sedan har jag på ost och slår på en äggstanning 4ägg + 3dl mjölk + massor av muskot + salt + peppar. Kirskålen är inte salt så man bör smaka av äggstanningen så att saltet känns på tungan. Igår lyxade jag till det genom att även ha i fetaost och små körsbärstomater som dekoration. (man kan göra samma paj med mangold, malabarspenat, lungrot, nässlor, spenat, trädgårdsmålla och liknande)

Anmäl
2010-04-25 17:06 #1 av: Bergspuman

Har tänkt nu en vecka ungefär att plocka rent en slänt från späda nässlor som jag har en bit från mitt jobb. Det som avhåller är att den ligger inte så långt från tågstationen, jag vet inte hur bemängd den är med avgaser och sådant. Men kanske försvinner det när man förväller dem? Älskar nässelsoppa!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.