Amoniakräkor
Ibland får man räkor som smakar amoniak, både färska och frysta. Jag har hört av en fiskhandlare nån gång varför de smakar amoniak, men kommer inte ihåg anledningen. Det jag kommer ihåg är att man inte ska äta dem, vilket man inte ens kan eftersom de är så äckliga, men vad beror amoniaksmaken på? Någon som vet?
Det har jag aldrig varit med om.
#1 Inte? Det tycker jag händer titt som tätt. Det är inte alltid som alla räkor i en paket smakar amoniak, det kan vara ett fåtal bara. Det beror antagligen på att räkor blandas rätt friskt. Det är mycket mygel med skaldjur.
Vilka märken brukar du köpa?
Det har jag inte helle haft.
Vänliga hälsningar Stephan
#3 Märket är ovesäntligt eftersom det inträffat på både frysta med olika märken och färska direkt från fiskhandlaren. Detta är faktiskt vanligt förekommande och känt. Har nog hört det från alla jag känner.
Hum, det har aldrig hänt mig heller.
Så vanligt verkar det inte vara, frågade folket i min klass och min familj, de har heller aldrig varit med om det.
Jo, det är vanligt, men kanske ett västkustproblem då? Jag har hört det i hela mitt vuxna liv
Kanske de :)
Jag har bott på Västkusten i hela mitt liv men har faktiskt aldrig fått räkor som smakar amoniak.
Däremot gamla räkor, eller räkskal kan lukta åt amoniakhållet till. Men då äter man ju inte
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Det är mycket lurendrejeri med räkor. Färska blandas ofta med gamla men säljs som färska. Nu sticker jag säkert ut hakan och någon fiskhandlare blir sur, men detta är ett faktum. Har haft en bekant som jobbade på ett stort företag i branchen så det där med amoniak är väl känt i fiskbranchen.
Då har jag väl tur att dessa kända räkor inte sälja här i Helsingborg