Veggo Vegetariskt

Svensk Pesto

2010-05-13 14:46 #0 av: Maria

Denna varianten måste jag prova. Låter jättegott tycker jagGlad

Pesto på svenska

/Maria

 

Anmäl
2010-05-13 15:32 #1 av: DesK

Den måste jag också testa. Låter jättegott Tungan ute och det går nog bra med vilken vällagrad Svensk ost som helst. Glad

Anmäl
2010-05-13 15:37 #2 av: Maria

Förmodligen men Västerbotten kallas ju ändå "Sveriges Parmesan"Flört

/Maria

 

Anmäl
2010-05-13 17:04 #3 av: DesK

japp men för somliga människor kan Västerbotten ha en lite för skarp smak Flört

Anmäl
2010-05-18 01:42 #4 av: SaraC

Måste också testa, älskar både pesto och västerbottensost!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2010-05-19 17:17 #5 av: storost

Måste också testa, men med en annan ost - utan tillsatser.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-05-22 12:19 #6 av: Åsa

# 5 Har du tips på goda hårdostar utan tillsatser så blir jag glad! Glad

Anmäl
2010-05-23 00:50 #7 av: storost

#6 Ja, det har jag: Parmesan, Sbrinz, Gruyère, Compté, Manchego, Provolone, Appenzeller, Emmentaler sen finns det milda ostar från Willys Gräddost och Heinrichstaler och Åseda från Arla. Enligt Arla har deras ekologiska ostar inga tillsatser och enligt Milko har ostar från ostkompaniet inga tillsatser. Boxholms krav har inte heller några tillsatser enligt tillverkaren.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-05-23 10:22 #8 av: Maria

Vad innebär utan tillsatser och vilka tillsatser pratar vi om?

/Maria

 

Anmäl
2010-05-23 13:00 #9 av: storost

Jag pratar om E202, E235 och E251. Dessa ämnen behövs inte i ostar, bara om man inte arbetar verkligen hygieniskt.

Utan tillsatser innebär att man bara har använt mjölk och grädde, mjölksyrabakterier och löpe. Sen finns det E509 som en del använder för att få ut mer ost från samma mängd mjölk efter mjölken har pastöriserats. Ur råmjölk får man mest ost utan tillsatser, men det finns en risk att det blir en feljäsning, därför pastöriserar mejerierna mjölken och tillsätter kalciumklorid under ostprocessen.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-05-23 14:14 #10 av: Maria

OK, tackGlad

/Maria

 

Anmäl
2010-06-06 21:31 #11 av: Maria

Jag gjorde denna Peston igår och den blev väldigt god men sååå mycket.

Receptet kan gott och väl halveras eller rentav bara göra en fjärdedelFlört

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.