Etiketter: konserveratinlagtsyltmarmelad
Läst 2557 ggr
5/25/10, 12:05 AM
0
Rabarbermarmelad - Recept
- 500 gram rabarber
- 500 gram socker
- saft från ½-1 lime
- lite vatten
- skölj & skär rabarbern, blanda med limesaften & hälften av sockret. Låt stå några timmar (cirka 6)
- Häll allt i en gryta & låt koka tills rabarbern är sönderkokt
- Tillsätt resten av sockret lite i taget & låt koka ytterligare cirka 10 minuter, späd med vatten om det känns för tjockt.
- Häll upp i burkar & låt svalna.
Ida
Medarbetare på Florist
Annons:
5/25/10, 9:58 AM
0
#1
Tack Ida-Lotta! Detta är ett bra recept
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
6/1/10, 3:54 PM
0
#2
# Ida-Lotta … detta låter smaskigt gott … tack
/kram Spanaren
6/6/10, 11:42 PM
0
#3
God marmelad som jag gjorde häromdagen men min blev lite lös. Jag hade inget vatten i den. Kokade den i 5+10 minuter. Vad kan jag ha gjort för fel?
6/6/10, 11:47 PM
0
#4
Kanske kunde du ha kokat den lite längre. Jag är ingen expert på marmeladkok, men längre kokning utan lock bör ju ge en fastare marmelad.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
6/11/10, 7:16 PM
0
#5
Tack Désirée för rådet. Jag har tittat på lite marmeladrecept och jag förstår nu att jag kokt marmeladen alldeles för kort tid.
Annons: