Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Rabarbermarmelad - Recept

2010-05-25 00:05 #0 av: idalotta

 

  • 500 gram rabarber
  • 500 gram socker
  • saft från ½-1 lime
  • lite vatten
  1. skölj & skär rabarbern, blanda med limesaften & hälften av sockret. Låt stå några timmar (cirka 6)
  2. Häll allt i en gryta & låt koka tills rabarbern är sönderkokt
  3. Tillsätt resten av sockret lite i taget & låt koka ytterligare cirka 10 minuter, späd med vatten om det känns för tjockt.
  4. Häll upp i burkar & låt svalna.

 

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2010-05-25 09:58 #1 av: DesK

Tack Ida-Lotta! Detta är ett bra recept Glad

Anmäl
2010-06-01 15:54 #2 av: [Spanaren]

# Ida-Lotta ... detta låter smaskigt gott ... tack Tungan ute

/kram Spanaren

Anmäl
2010-06-06 23:42 #3 av: zissi

God marmelad som jag gjorde häromdagen men min blev lite lös. Jag hade inget vatten i den. Kokade den i 5+10 minuter. Vad kan jag ha gjort för fel?

Anmäl
2010-06-06 23:47 #4 av: DesK

Kanske kunde du ha kokat den lite längre. Jag är ingen expert på marmeladkok, men längre kokning utan lock bör ju ge en fastare marmelad.

Anmäl
2010-06-11 19:16 #5 av: zissi

Tack Désirée för rådet. Jag har tittat på lite marmeladrecept och jag förstår nu att jag kokt marmeladen alldeles för kort tid.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.