Råd & tips

En försmak av sommaren

2010-04-28 12:13 #0 av: ho0mii3z

Igår grillade jag vitlöksmarinerad fläskfilé med potatiskroketter, hemmagjord bearnaisesås och en god lätt och fruktig sallad till.

Jag serverade hemmagjord jordgubbsglass med krossade hasselnötter som topping.

Jag rekomenderar detta. Vill man ha en försmak av sommaren och ett gott glas vin till och njuta sig bort så var detta perfekt.

Anmäl
2010-04-28 13:43 #1 av: DesK

#0 Det låter jättegott! Tungan ute Lägg gärna in recepten här Glad

Anmäl
2010-04-28 20:45 #2 av: Bergspuman

Åh! Sommaren för mig, är när det finns färskpotatis VARJE DAG; jag gör med fördel sallader på färskpotatis som jag ångkokat och sedan låtit kallna. Och en dressing på kapris, senap och hackad gräslök. Mums!

Anmäl
2010-04-28 22:25 #3 av: ho0mii3z

Marinaden till fläskfilén:

1dl Wostersås
3-4 vitlöksklyftor
lite persilja,
Peppar, malen
salt.
lite grillkrydda,
en klick honung!

Marineras i minst 1 timme!
kasta senda in i ugnen, stek eller på grillen.

Hemmagjord bearné men hemligheten är lite extra dragon och lite thaibasilika!

 

Salladen:

Gurka/succini
körsbärs Tomater
Isbergsallad
roucula
Äpple
Lite gröna och röda druvor
Feta ost

Dressingen:

Vinäger
Olivolja
salt
Vitpeppar
Vitlök
Lite rostade rosmarin!
Citonsaft eller appelsinsaft

Glassen:

Gör bara en helt vanlig lite lösare vaniljglass på hela vaniljlängder
Sen gör du en "smootie" på jordgubbar tillsammans med lite lime, som du blandar i.

rostar hasselnötterna lite och krossar och strör över.

Väldigt gott!

Anmäl
2010-04-28 22:25 #4 av: Maria

#2 Ah, en till som ångkokarGlad färskpotatis.

Jag gillar egentligen inte färskpotatis så mycket men den blir absolut bäst om den ångas.

/Maria

 

Anmäl
2010-04-28 22:33 #5 av: Bergspuman

#4 Fick en sådan där ångkokningsinsats av min pappa för några år sedan. Den är faktiskt jättebra.

Anmäl
2010-04-28 22:39 #6 av: Maria

Jag håller med. Jag ångkokar med fördel alla grönsaker.

/Maria

 

Anmäl
2010-04-29 18:09 #7 av: Maria

#3 Det låter väldigt gott men vad är rostad rosmarin som du har i dressingen?Glad

/Maria

 

Anmäl
2010-05-02 12:03 #8 av: ho0mii3z

#7jag rostar kryddan lite för att få en mer rökis och stark smak!

Anmäl
2010-05-02 12:09 #9 av: Maria

Är det en färska eller den torkade du pratar om?

/Maria

 

Anmäl
2010-05-02 12:12 #10 av: ho0mii3z

torkad, jag har torkad Rosmarin som jag rostar lätt i stekpannan,

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.