Italienska köttbullar - recept
Måste bara delge er detta recept på Italienska köttbullar till pasta som jag fått av min bror.
Färsen
500 gram blandfärs
2 skivor vitt bröd
1 deciliter vatten
1 1/2 tesked salt
2 kryddmått peppar
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 matskedar finhackad persilja
1-2 teskedar finhackad färsk salvia
rivet skal av 1/2 citron
1/2 deciliter riven parmesanost
Blanda färsen smidig och stek medelstora köttbullar. Sila skyn och spara till såsen.
Sås
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
stekes glansiga i 2 matskedar olivolja
1 burk hela körsbärstomater (eller andra tomater)
1 matsked honung
1 tesked salt + peppar
1 tesked torkad basilika
silad sky från köttbullssteket (eventuellt blandat med lite vatten)
Låt såsen puttra i 20 minuter. Lägg i de stekta köttbullarna och koka upp. Serveras med tagliatelle eller valfri pasta och garnera gärna med färska örter som basilika och riven parmesan till.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Låter smaskigt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag lovar, de är ljuvliga
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Tack för ett jättefint recept, de blev så jättegoda
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vad roligt att du gillade bullarna
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.