Annons:
Etikettmatprat
Läst 3740 ggr
Bergspuman
2010-05-17 22:18

Min Fem i Topp-lista!

Här tänkte jag vi kunde lista upp vilka fem absoluta älsklingsrätter vi har! Från början tänkte jag 10 stycken, men det kanske blir svårt med så många!

Men om du har fler än fem, får du gärna skriva dem, och kom gärna även med recept, eller hänvisa till en receptlänk.

Jag börjar! Glad

1. Coq au Vin

2. Kycklinggryta med kikärter, squash och tabasco, couscous, russin och jordnötter

3. Osso Buco

4. Stekta kycklingfiléer och färskpotatissallad med min hemmagjorda senaps- och kaprisdressing (egenhändigt påhittat recept) (lägger ut det senare!)

5. Min väninna Annicas lax- och skaldjurslasagne

SkrattandeKyssTungan ute

Annons:
DesK
2010-05-17 23:03
#1

1. Choucroute garnie
2. Min pappas eller käre sambons mixed grill
3. Grillad eller stekt biff med mitt kryddsmör och ugnsrostade grönsaker
4. Kycklingfilé fylld med örter och lindad med lufttorkad skinka, som ugnsstekts eller brässerats i gryta
5. Rheinischer Sauerbraten

Absolut ingen inbördes ordning, utan samtliga rätter tillhör mina favoriter Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Honestyisdead
2010-05-17 23:17
#2

1. Kalops (min och farmors)
2. Korvstroganoff
3. Hamburgare med ost, bacon och jalapeno
4. Köttbullar,sås, potatismos och lingon
5. Grillade karreskivor med grekisk sallad och tzatziki

Chestnut
2010-05-17 23:35
#3
  1. Lasagne
  2. Laxröra i hamburgebröd
  3. Tacopaj
  4. Fläskkotlett, kokt potatis, sås och lingonsylt
  5. Älgstek med svart vinbärsgelé

Skulle kunna rada upp flera till men nöjer mig med dem Tungan ute Ingen inbördes ordning råder!

Med vänliga hälsningar
Chess

AnneN
2010-05-18 00:27
#4
  1. Pitepalt
  2. Gravad lax med kokt potatis & gravlaxsås
  3. Grillat kött av alla de slag
  4. Älgstek
  5. Stekt fläsk med kokt potatis

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Bergspuman
2010-05-18 08:34
#5

#2 Hihi, kalopsen och korv stroganoffen förstod jag skulle vara med för din räkning, dem har du nämnt förut några gånger! Skrattande

Honestyisdead
2010-05-18 16:57
#6

#5 Skrattande

Annons:
storost
2010-05-19 17:24
#7

1.  Grisben ur Römertopf med sås bernaise eller gräddsås

2.  bukspäck ur Römertopf med sås bernaise eller gräddsås

3.  Schweizer osttallrik

4.  Raclette utan potatis

5.  Grillad tysk korv

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[Tassy]
2010-05-19 17:51
#8

Här kommer mina, utan inbördes ordning:

  • Plankstek med en rejäl blodig biff, mycket grönsaker och svamp
  • Kalops (min och mammas)
  • Rimmat fläsklägg
  • plättar (barnslig som jag är hehe)
  • stuvade makaroner med rimmat knaperstekt fläsk
  • potatissallad med rostbiff, inlagd gurka, syltlök och en rejäl sallad
  • bakpotatis med skagenröra
  • kräftsoppa

Det blev några extra rätter här Glad

Sovgott
2010-05-19 23:18
#9

Älgstek och/eller älgkallops.

Rökt röding.

Friterad fisk med pommes och remouladsås.

Wienerschnitzel.

Stekt fläsk med löksås.

Honestyisdead
2010-05-19 23:21
#10

#7 Vad är "Grisben ur römertopf"??

DesK
2010-05-19 23:24
#11

#10 Det är samma som fläsklägg tillagad i lergryta Glad (Römertopf är ett varumärke för en del lergrytor)

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Honestyisdead
2010-05-19 23:27
#12

Så bukspäck ur römertopf är alltså rent späck?

Ger dessa grytor en speciell smak, eller varför måste det vara det märket?

DesK
2010-05-19 23:42
#13

Bukspäck = sidfläsk (Ett språkligt missförstånd, därför att det Tyska ordet "Bauchspeck" ofta översätts fel till Svenska)

Nej vad jag vet finns det 2 typer av lergrytor. De som är glaserade invändigt och de som inte är glaserade invändigt. Finessen med att tillaga mat i lergryta är ju att alla smaker koncentreras och finns kvar i grytan, samt att det är ett bekvämt sätt att laga mat på Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Honestyisdead
2010-05-19 23:45
#14

Tack för förklaringen, och att du var så snabb Skrattande

[Tassy]
2010-05-19 23:49
#15

OT: jag börjar bli riktigt sugen på att skaffa mig en lergryta! :)

Honestyisdead
2010-05-19 23:52
#16

#15 OT. Jag också!

DesK
2010-05-19 23:58
#17

#15 och #16 Det är väl inte så farligt! Glad Ofta blir det ju följdfrågor som behöver få ett svar och då kan det kännas onödigt att starta en ny tråd.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
2010-05-20 02:23
#18

Usch, så mycket fel….Skäms

Som DesK redan skrev är Römertopf en lergryta. På Tyska säger man bara Römertopf, men det finns också andra märken .

Tack för förklaring av ordet bukspäck = sidfläsk och att det är fel översättning.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

KimE
2010-05-20 11:37
#19

Halstrad strömming

Älgstek

Palt (pitepalt finns inte)

surströmming

Ugnsstekt lax eller laxfisk.

Ordningen varierar efter hur sugen jag är.

Maria
2010-05-25 20:37
#20

Utan inbördes ordning.

  • Stekt strömming eller makrill när det är säsong
  • Grillad forell
  • Kalops
  • Lever Anglaise
  • Friterade räkor med sötsur sås (hemmagjorda förstås)
  • Kålpudding
  • Stekt Vittling
  • Rotmos och fläsklägg eller köttkorv
  • Krabba och övriga skaldjur
  • Ostron inte att förglömma (kan äta hur mycket som helst)

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
Upp till toppen
Annons: