Fänkål
Romarna uppskattade fänkål mycket.
Jag lärde mig gilla den grönsaken genom en väldigt bra vegetarisk lunchrestaurang i Uppsala som jag gick till ofta under 1980-talet. De hade en italiensk kock och en himmelskt god fänkålsgratäng.
(Jag var vegetarian 1985-1986)
Gillar du fänkål?
Fänkål är underbart gott, jag har den med i min variant av ugnsrostade grönsaker
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag älskar fänkål men min man är mindre road
En krispig sallad där fänkålen har fått ligga på is är underbart och precis som DesK skriver ugnsrostad.
Vansinnigt gott till fisk är också lättförvälld fänkål med citronsmör
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
…eller kokt i grädde! Krispig, tunnt skivad knölfänkål i potatissallad är gott. Har ett recept där det ingår dragon i salladen men tar ofta fänkål när jag har lagomt stora i trädgårdslandet…*namnam*!
När man steker en hel kyckling är det jättegott med fänkjål i den. Och till fisk.
Urka, inte min grej åt en gång, magen packade ihop totalt. Sen dess "smakar det magplågor".
Härligt med fänkål i fisksoppa med saffran till exempel eller en råkostsallad med fänkål och lite dressing.
Usch….. nej tack…. ibland som sallad med äpple i.
Vänliga hälsningar Stephan