Annons:
Etikettfågel
Läst 4314 ggr
Sehvrin
2010-05-17 20:09

Strutsfärs - vad göra?

Jag har ett paket strutsfärs i frysen och vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Jag har aldrig smakat struts förut, så jag har ingen aning om vilka kryddor som passar bäst och så vidare.

Är det någon som har tips och förslag på vad jag kan göra med strutsfärsen?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Annons:
Bergspuman
2010-05-17 20:13
#1

Jag vet inte så mycket om strutsfärs, annat än att det är magert kött som lätt kan bli torrt, liksom kyckling. Rekommenderar alltså en ganska kraftig kryddning, som för kyckling.

Sedan, eftersom strutsarna strövar fritt bl a på savannerna i Afrika, varför inte laga den ihop med något verkligt exotiskt som t ex sötpotatis eller okra? Kanske en lasagne / moussaka, fast med strutsfärs istället för köttfärs, samt vitsås kryddad på afrikanskt sätt?

Honestyisdead
2010-05-17 20:26
#2

Kanske behöver man tillsätta lite späck i färsen så det blir lita saftigare, eller ialla fall bacon.

KimE
2010-05-17 20:55
DesK
2010-05-17 21:06
#4

Gör lyxiga strutsfärsbiffar med ägg och grädde men inget ströbröd, eller vaför inte en riktigt lyxig paté.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MaMaMade
2010-05-17 22:32
#5

Återkom o berätta hur det smakade! Jag är jättenyfiken!

storost
2010-05-19 17:11
#6

Strutskött är ungefär det samma som nötkött i tillagning.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Annons:
Upp till toppen
Annons: