Fågel

Strutsfärs - vad göra?

2010-05-17 20:09 #0 av: Sehvrin

Jag har ett paket strutsfärs i frysen och vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Jag har aldrig smakat struts förut, så jag har ingen aning om vilka kryddor som passar bäst och så vidare.

Är det någon som har tips och förslag på vad jag kan göra med strutsfärsen?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-05-17 20:13 #1 av: Bergspuman

Jag vet inte så mycket om strutsfärs, annat än att det är magert kött som lätt kan bli torrt, liksom kyckling. Rekommenderar alltså en ganska kraftig kryddning, som för kyckling.

Sedan, eftersom strutsarna strövar fritt bl a på savannerna i Afrika, varför inte laga den ihop med något verkligt exotiskt som t ex sötpotatis eller okra? Kanske en lasagne / moussaka, fast med strutsfärs istället för köttfärs, samt vitsås kryddad på afrikanskt sätt?

Anmäl
2010-05-17 20:26 #2 av: Hera

Kanske behöver man tillsätta lite späck i färsen så det blir lita saftigare, eller ialla fall bacon.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-05-17 20:55 #3 av: KimE

Gerdal strutsfarm

 

http://www.strutsfarmen.se/strutskott.htm

Anmäl
2010-05-17 21:06 #4 av: DesK

Gör lyxiga strutsfärsbiffar med ägg och grädde men inget ströbröd, eller vaför inte en riktigt lyxig paté.

Anmäl
2010-05-17 22:32 #5 av: MaMaMade

Återkom o berätta hur det smakade! Jag är jättenyfiken!

Anmäl
2010-05-19 17:11 #6 av: storost

Strutskött är ungefär det samma som nötkött i tillagning.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl