Dressing till färskpotatissallad!
Tänkte dela med mig av mitt recept på dressing till en färskpotatissallad, som jag lagade igår. Det blev mycket uppskattat!
För 4-6 personer
cirka 1 kilo färskpotatis, som kokas varsamt. Lägg dem att svalna ett par timmar. De ska bli kalla och fasta, då är de lättare att skiva.
2-3 matskedar raps- eller solrosolja
1 matsked vatten
1 matsked vitvinsvinäger
2-3 matskedar kapris
rivet skal av 1 citron, väl tvättad och borstad
klippt färsk gräslök
örtsalt och citronpeppar efter smak
Låt dressingen stå ett tag.
Slå den sedan över de skivade potatisarna i en skål. Vänd ner den försiktigt.
Ställ potatissalladen i kylen gärna över natten, men minst 4 timmar. Den blir allra godast om den tillagas dagen innan den ska ätas.
Ät och njut!
Det låter gott! Vi gör dressingen nästan lika, men istället för vatten tar vi buljong och vi har ingen kapris i. Men det med kaprisen ska jag prova någon gång.
Vänliga hälsningar Stephan
#1 Vilken sorts buljong använder du då? Är sugen på att prova då jag är osäker på om jag äter kapris
Vanligtvis är det kycklingbuljong, därför att den är så mild i smaken. Men jag tror att det går lika bra med grönsaksbuljong också.
Vänliga hälsningar Stephan