Dragonbiffar
En maträtt som följt med oss i många år ska jag göra idag
Dragonbiffar är blandfärs blandat med rikligt med dragon torkad/färsk eller blandat. Ägg, lite vatten, salt och peppar. Ev. en tesked potatismjöl för att binda färsen. Smaka av.
Stek biffarna och tag upp dessa ur pannan. Häll i vispgrädde, lite mer dragon och pressad citronsaft. Salta och peppra Lägg i biffarna. Puttra några minuter och smaka av såsen.
Serveras med potatis (eller ris) en sallad och citronklyftor att pressa över.
Jättegott
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Det låter jättegott Jag gör liknande biffar med vitlök i och det blir också gott
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ja, förmodligen kan man blanda i vad man tycker om för smaker. Det kan ju liksom inte misslyckas
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Låter gott, måste testas! Tackar för tipset
Mina favo är köttbullar med jättemycket hackat persilja i. Ungefär lika mycket hackat persilja i volym som köttet. Bruker även ha i lite chilipulver. Om det är lammfärs även vitlök, men oftast blir det vanlig blandfärs. har även i dom vanliga köttbullsingredienser (hackat lök, salt, peppar, ströbröd och ägg.)
Jag brukar göra en liknande variant, som jag gör en enkel tomatsås till som de får sjuda i på slutet. Lite hackade (avsilade) tomater blandat med grädde och soya. Smask!
För att slippa ägget tar jag bara lite extra potatismjöl helt enkelt.
Jag gillar inte själv dragon, men det blir jättegott med basilika också
åååh, vilken sommartallrik!