Menyer, matsedlar & middagstips

Midsommarmenyn

2010-06-27 23:50 #0 av: Bergspuman

Som jag nämnde förut, ska jag lägga ut den meny jag bjöd på igår på midsommardagen.

Färskpotatissalladen har jag redan berättat om vid några tillfällen, samt min specialdressing på olja, vinäger, vatten, kapris, klippt gräslök, rivet citronskal, örtsalt och citronpeppar. Den är en succé varenda gång.

Jag kokade även gröna linser, och blandade ner hackade morötter och hackad vitlök som jag fräst i olja ihop med lite kryddor, i dem. En god och mustig sallad.

Sedan hade jag tänkt mig en tomatsallad med mosad avocado. Men avocadon hade inte hunnit mogna ännu, så jag fick improvisera och SKALA den, hacka köttet och köra det i mixern. Det blev alltså tomatsallad med finhackad avocado, ha ha, men det blev gott!

Till allt detta hade jag varmrökta böcklingfiléer. Fruktansvärt gott.

Och så hade jag gjort en ciderbål.

Ah! Skrattande

Anmäl
2010-06-28 00:09 #1 av: DesK

Gör om det där och jag kvistar över på direkten Tungan ute Skrattande Tyst

Anmäl
2010-07-02 00:47 #2 av: [Tassy]

Här blev det olika sorters sillar, gravad lax, kallrökt lax (tror jag det heter?), nubbesallad, grillad kyckling, grillad karré, potatisgratäng, en stor och härlig sallad med färsk mango, rabarberpaj med vaniljvisp, jordgubbar och glass.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.