Annons:
Etikettermenyermatsedlarmiddagstips
Läst 1326 ggr
[Tassy]
2010-07-07 15:19

Ready, steady, cook - #2

Här kommer fortsättningen på denna tråd

Här är basingredienserna (förstod inte riktigt om man får ändra på dem?)

6 ägg
mjölk (komjölk, sojamjölk eller någon annan mjölk)
mjöl
salt
socker
olja
smör eller fett
vinäger
nudlar
ris
örter
kryddor

Och huvudingredienserna:
färskpotatis
salladslök
rädisor
färsk frukt
Honung
kyckling

Annons:
DesK
2010-07-07 17:47
#1

Jag vet inte heller om man får ändra basingredienserna Skäms

Här är ett förslag på grillad kyckling

Hacka färsk timjan, rosmarin och basilika
Blanda ner det i lite olja, en lite skvätt vinäger och lite honung
Krydda med salt och chili
Dela kycklingen i fyra delar
Lägg kycklingdelarna i en plastpåse och häll på marinaden
Låt marinera minst en timme gärna flera timmar

Gör under tiden en färkspotatissallad

Skrubba potatisen och lägg i kokande saltat vatten, koka potatisen tills den är precis färdig
Blanda under tiden olja, vinäger, örtsalt och svartpeppar.
Skär den varma potatisen i bitar och blanda direkt med dressingen. Ställ skålen med potatissalladen åt sidan och låt svalna.
Skär salladslöken och rädisorna och blanda ner i den avsvalnade potatissalladen.

Gör i ordning grillen och se till att du får en fin glödbädd.
Lägg på kycklingbitarna och pensla med marinaden flera gånger.
Dela några nektariner i halvor, ta bort kärnan och pensla med marinaden och lägg på grillen.

Ät kycklingen tillsammans med nektarinerna och potatissalladen Glad

Till efterrätt kan man göra en liten fruktsallad Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
2010-07-10 13:12
#2

Nej, basingredienserna får man inte ändra. De ingredienserna ska finnas som bas i ett kök, så att man inte måste ha dem på inköpslistan. De måste man inte använda, men man kan använda dem tillsammans med huvudingredienserna.

Mitt förslag är:

Gör med kokta potatis, med salladslök, rädisor och örter en gazpacho (kall grönsakssoppa).

Koka ris tills det är färdigt och låt svalna. Blanda i lite hackad frukt. Stycka kycklingen och ta filéerna. Skär "en ficka" i de två kycklingfiléerna och stoppa in en del av risblandningen. Sen "stäng" öpningen med tandstickor. Bena ur kycklingklubborna, fördela en del av risblandningen i klubborna, rulla i dem och fäst med en tandsticka. Stek kycklingfiléer och klubborna i en djup stekpanna.

Fruktjuice: mosa frukt, häll i lite honung och vatten och en liten skvätt vinäger.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2010-08-23 22:28
#3

Nu vill vi ha fler förslag till rätter med Tassys ingredienser Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: