Menyer, matsedlar & middagstips

Ready, steady, cook - #2

2010-07-07 15:19 #0 av: [Tassy]

Här kommer fortsättningen på denna tråd

 

Här är basingredienserna (förstod inte riktigt om man får ändra på dem?)

6 ägg
mjölk (komjölk, sojamjölk eller någon annan mjölk)
mjöl
salt
socker
olja
smör eller fett
vinäger
nudlar
ris
örter
kryddor

Och huvudingredienserna:
färskpotatis
salladslök
rädisor
färsk frukt
Honung
kyckling


Anmäl
2010-07-07 17:47 #1 av: DesK

Jag vet inte heller om man får ändra basingredienserna Skäms

Här är ett förslag på grillad kyckling

Hacka färsk timjan, rosmarin och basilika
Blanda ner det i lite olja, en lite skvätt vinäger och lite honung
Krydda med salt och chili
Dela kycklingen i fyra delar
Lägg kycklingdelarna i en plastpåse och häll på marinaden
Låt marinera minst en timme gärna flera timmar

Gör under tiden en färkspotatissallad

Skrubba potatisen och lägg i kokande saltat vatten, koka potatisen tills den är precis färdig
Blanda under tiden olja, vinäger, örtsalt och svartpeppar.
Skär den varma potatisen i bitar och blanda direkt med dressingen. Ställ skålen med potatissalladen åt sidan och låt svalna.
Skär salladslöken och rädisorna och blanda ner i den avsvalnade potatissalladen.

Gör i ordning grillen och se till att du får en fin glödbädd.
Lägg på kycklingbitarna och pensla med marinaden flera gånger.
Dela några nektariner i halvor, ta bort kärnan och pensla med marinaden och lägg på grillen.

Ät kycklingen tillsammans med nektarinerna och potatissalladen Glad

Till efterrätt kan man göra en liten fruktsallad Tungan ute

Anmäl
2010-07-10 13:12 #2 av: storost

Nej, basingredienserna får man inte ändra. De ingredienserna ska finnas som bas i ett kök, så att man inte måste ha dem på inköpslistan. De måste man inte använda, men man kan använda dem tillsammans med huvudingredienserna.

Mitt förslag är:

Gör med kokta potatis, med salladslök, rädisor och örter en gazpacho (kall grönsakssoppa).

Koka ris tills det är färdigt och låt svalna. Blanda i lite hackad frukt. Stycka kycklingen och ta filéerna. Skär "en ficka" i de två kycklingfiléerna och stoppa in en del av risblandningen. Sen "stäng" öpningen med tandstickor. Bena ur kycklingklubborna, fördela en del av risblandningen i klubborna, rulla i dem och fäst med en tandsticka. Stek kycklingfiléer och klubborna i en djup stekpanna.

Fruktjuice: mosa frukt, häll i lite honung och vatten och en liten skvätt vinäger.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-08-23 22:28 #3 av: DesK

Nu vill vi ha fler förslag till rätter med Tassys ingredienser Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.