Annons:
Etiketterrådtips
Läst 3421 ggr
fibro
2010-08-03 12:58

Vildsvinskött

Hur tillagar ni vildsvinskött ?

Annons:
KimE
2010-08-03 22:23
#1

Som en grytstek. Blir även jättegod grillad.

Tänk på att genomsteka den för ev. trikiner.

DesK
2010-08-03 22:25
#2

Ett kort svar är: likadant som tamgriskött. Om man vill ha mer viltsmak väljer man sådana kryddor som framhäver viltsmaken, exempelvis enbär och ris, svamp som du plockat själv, kanske lite timjan och vitlök. Grillat viltsvinskött är också gott, marinera det gärna innan grillning. Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
2010-08-04 12:31
#3

Som Desk skrev, kan vildsvinkött tillagas som tamsvinkött.

Smittskyddsinstitutets hemsida står det följande om trikiner:

"Försiktighet bör iakttas vid förtäring av obesiktigat vildsvins- och björnkött. Trikiner avdödas vid upphettning av kött till minst +68°C (i köttets centrum). Beroende på djurslag fungerar djupfrysning olika och är inte en helt säker metod vad gäller vildsvins- och hästkött. Djupfrysning fungerar inte heller mot den frysresistenta formen (T. nativa) som även den kan finnas hos vilda djur i Sverige".

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Upp till toppen
Annons: