Råd & tips

Vildsvinskött

2010-08-03 12:58 #0 av: fibro

Hur tillagar ni vildsvinskött ?

 

Anmäl
2010-08-03 22:23 #1 av: KimE

Som en grytstek. Blir även jättegod grillad.

Tänk på att genomsteka den för ev. trikiner.

Anmäl
2010-08-03 22:25 #2 av: DesK

Ett kort svar är: likadant som tamgriskött. Om man vill ha mer viltsmak väljer man sådana kryddor som framhäver viltsmaken, exempelvis enbär och ris, svamp som du plockat själv, kanske lite timjan och vitlök. Grillat viltsvinskött är också gott, marinera det gärna innan grillning. Glad

Anmäl
2010-08-04 12:31 #3 av: storost

Som Desk skrev, kan vildsvinkött tillagas som tamsvinkött.

Smittskyddsinstitutets hemsida står det följande om trikiner:

"Försiktighet bör iakttas vid förtäring av obesiktigat vildsvins- och björnkött. Trikiner avdödas vid upphettning av kött till minst +68°C (i köttets centrum). Beroende på djurslag fungerar djupfrysning olika och är inte en helt säker metod vad gäller vildsvins- och hästkött. Djupfrysning fungerar inte heller mot den frysresistenta formen (T. nativa) som även den kan finnas hos vilda djur i Sverige".

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.