Egen tomatpure..
Nu har jag massor med fina tomater men hinner inte äta alla .
Någon som gjort egen tomatpure/krossade tomater själv och vill dela med sig av receptet?
Jag gjorde det för ett antal år sedan när jag också fick en helt enorm tomatskörd. Jag skar varje tomat i 4 delar och kokade upp på svag värme, tillsatte lite socker, kryddade med salt och färsk skuren chilipeppar och vitlök. För att få slät koncistens kan man köra den färdigkokta massan i matberdare eller mixer. När massan var helt kall frös jag ned den i kesoburkar. Man kan också göra jättegod tomatchutney
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag har kört latmajavarianten dom åren vi haft tomatöverskott och skär dom bara i bitar och fryser in. Då finns förstås skalen kvar (vilket vissa inte gillar) men jag tycker det funkar utmärkt i grytor, soppor mm.
# 1 Tack, det provar jag
#2 Blir det inte bara "vattnigt" att göra så ??
Man vill ju inte äta dom som dom är (slattna) när man tinat, men i grytor/sopor mm tycker jag de ger en fin smak.
#0 - Man kan göra en sats "vita bönor i tomatsås" och sedan frysa in portions-vis.
Förra veckan gjorde tv Niklas egen ketchup. Tyckte den innehöll goda kryddor även om det inte var puré.