Hur tillreder ni färska kräftor?
Tänkte i denna tråd samla lite tips på hur ni tillreder färska kräftor. Dödkok först eller direkt ner i lagen? Recept på lag?
Är även tacksam för tips om HUR man äter kräftor.
Med vänliga hälsningar
Chess
Så här kokar jag alltid havskräftor:
3 matskedar grovsalt/kvarnsalt per liter vatten
1 stor bukett krondill (endast kronorna)
1 skivad gul lök
Koka upp lagen
Lägg i kräftorna.
Koka stora kräftor 6 minuter och mindre 5 minuter
Låt kallna i sitt spad.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Såhär gjorde vi:
Dödkok i rikligt med vatten. Därefter fick de puttra 4-6 minuter i denna lag:
2,5 liter vatten
33 centiliter Corona extra (öl)
1 deciliter hackad dill (hittade ingen krondill )
½ deciliter salt
1-2 matskedar ljus sirap
Blev jättegott!
Med vänliga hälsningar
Chess