Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 4853 ggr
Chestnut
8/31/10, 5:31 PM

Hur tillreder ni färska kräftor?

Tänkte i denna tråd samla lite tips på hur ni tillreder färska kräftor. Dödkok först eller direkt ner i lagen? Recept på lag?

Glad

Är även tacksam för tips om HUR man äter kräftor.Skäms

Med vänliga hälsningar
Chess

Annons:
Maria
9/1/10, 9:00 PM
#1

Så här kokar jag alltid havskräftor:

3 matskedar grovsalt/kvarnsalt per liter vatten

1 stor bukett krondill (endast kronorna)

1 skivad gul lök

Koka upp lagen

Lägg i kräftorna.

Koka stora kräftor 6 minuter och mindre 5 minuter

Låt kallna i sitt spad.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Chestnut
9/1/10, 10:52 PM
#2

Såhär gjorde vi:

Dödkok i rikligt med vatten. Därefter fick de puttra 4-6 minuter i denna lag:

2,5 liter vatten
33 centiliter Corona extra (öl)
1 deciliter hackad dill (hittade ingen krondill Rynkar på näsan)
½ deciliter salt
1-2 matskedar ljus sirap

Blev jättegott!

Med vänliga hälsningar
Chess

Upp till toppen
Annons: