Fisk & Skaldjur

Hur tillreder ni färska kräftor?

2010-08-31 17:31 #0 av: Chestnut

Tänkte i denna tråd samla lite tips på hur ni tillreder färska kräftor. Dödkok först eller direkt ner i lagen? Recept på lag?

Glad

Är även tacksam för tips om HUR man äter kräftor.Skäms

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2010-09-01 21:00 #1 av: Maria

Så här kokar jag alltid havskräftor:

3 matskedar grovsalt/kvarnsalt per liter vatten

1 stor bukett krondill (endast kronorna)

1 skivad gul lök

Koka upp lagen

Lägg i kräftorna.

Koka stora kräftor 6 minuter och mindre 5 minuter

Låt kallna i sitt spad.

/Maria

 

Anmäl
2010-09-01 22:52 #2 av: Chestnut

Såhär gjorde vi:

Dödkok i rikligt med vatten. Därefter fick de puttra 4-6 minuter i denna lag:

2,5 liter vatten
33 centiliter Corona extra (öl)
1 deciliter hackad dill (hittade ingen krondill Rynkar på näsan)
½ deciliter salt
1-2 matskedar ljus sirap

Blev jättegott!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.