Fågel

Frysta kycklinggfiléer

2010-11-03 17:56 #0 av: Hera

Är det någon som vet hur länge man ska ha stora frysta kycklingfileér i ugnen?

Har själv ingen aning om hur lång tid det tar då dom är djupfrysta.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-11-03 19:18 #1 av: MaMaMade

Jag brukar köra sisådär 1½ timme på ett ungefär, man får kolla regelbundet, kanske en kvart till om de är jättestora. Idag körde jag mindre filéer i ugnen hos min brukare och de tog 1 timme och 15 minuter från fryst tillstånd.

Anmäl
2010-11-03 19:42 #2 av: Hera

En och en halv timme? Så länge har jag ju inte ens inne en hel Förvånad

Det löste sig, jag tinade dom i min nya micro, blev jättebra. Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-11-03 19:48 #3 av: MaMaMade

Det tycker jag behövs om de är djupfrysta.

Gick det utan att de blev halvt kokta? Här blir det aldrig bra att tina i micron, inte om man vill ha dem ganska rejält tinade. Men så har vi en urgammal micro också, kanske de moderna är bättre!

Anmäl
2010-11-03 19:53 #4 av: Hera

#3 Ja, den blev bra tinad och inte kokt någonstans, inte ens i den tunaste delen Glad Mycket nöjd måste jag säga Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-11-06 00:38 #5 av: Paltn

Brukar tillreda (tinad) kycklingfile i foliepaket, fyll filén med vad helst du tycker är gott, ädelost, annanas, lök vadsomhelst, bara skära några snitt och trycka in vad du helst önskar sen packa ihop (glöm inte smörja in lite i olja först) Släng in dem i ugnen på cirka 200-220 grader och sen gå och gör vad du vill, tar cirka 1 timme, men går utan problem att "glömma" bort bra  över tiden och de är lika bra då du tar ut dem i alla fall, innan du tar ut dem så öppnar du paketen och sätter lite färg på kycklingen, blir väldigt tråkigt vit kyckling annars.

Anmäl
2011-01-22 12:33 #6 av: DesK

De nya mikrovågsugnanrna har ofta en bra upptiningsfunktion, annars kan man också tina fryst kött eller kyckling i varmt vatten. Vi gör då och då kycklingfiléer i foliepaket på grillen, det är också gott Glad

Anmäl
2011-01-22 14:12 #7 av: Vosjes

Jag brukar stoppa in den frysta kycklingfilén i ugnen direkt, den blir saftigare tycker jag.
I min ugn tar det mellan 45 minuter - 1 timme för kycklingen att bli helt klar med en fin yta.

Annars tinar vi kycklingen i microvågsugnen och det går jätte bra.
I de äldre microvågsugnarna blir köttet väldigt konstigt tycker jag.

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-01-22 16:08 #8 av: rebz

Vi brukar alltid lägga fram filéerna ett par timmar innan så de hinner tina tills det är dags att laga maten Tungan ute

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.