Annons:
Etikettsallader
Läst 5016 ggr
Busangardens
10/12/10, 5:04 PM

Hacka lök

Jag håller på att fixa ordning grkisk Fasolia Salata (bönsallad) och till den skall jag finhacka lök.

Och jag måste bara fråga om det är någon annan än bara jag som rent av får floder i ögonen när löken ska hackas? Skrattande

Annons:
Honestyisdead
10/12/10, 5:40 PM
#1

Jag gråter ofta jag med, speciellt om jag inte använder min riktigt vassa kniv.

Du får ta på dig dykarglasögon som det tipsades om i en annan tråd ;)

DesK
10/12/10, 5:41 PM
#2

Vi har snackat om detta förut och det bästa tipset är att använda simglasögon, man ser löjlig ut men det hjälper. Om man har kontaktlinser så gråter man inte heller. Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Busangardens
10/12/10, 5:42 PM
#3

#1 Fungerar det? Ja då får jag ta och införskaffa ett par för när jag hackar lök så är det atlanten som kommer ut. Skrattande

MaMaMade
10/12/10, 7:00 PM
#4

Det beror oftast på löken men sålänge jag inte gnider i ögonen ser jag det som en storstädning av ögonen. Två flugor i en smäll! Skrattande

Busangardens
10/12/10, 7:16 PM
#5

#4 Det är sant. Ränsa ögonen från "skit". Skrattande Fasst jag grinar så pass att det droppar ner och jag vill ju inte ha det i maten som extra kryddaTungan ute

storost
10/12/10, 8:15 PM
#6

#5 Men det är bara lite saltvatten.Skrattande Tårar rinner också, men inte alltid.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Annons:
Maria
10/13/10, 10:54 PM
#7

Min gamla katt fritz satt alltid vid skärbrädan när jag hackade lök. Förmodligen förknippade han doften med att han skulle få något gott som färs eller kött.

Han satt och tårarna rann i hans päls i ansiktet så han var genomvåt men han gav sig inteGlad

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Elshira
10/29/10, 7:06 PM
#8

Jag kör med simglasögon - alltid (då jag inte överlåter hackningen till mamma eller pojkvännenOskyldig)

Hakuna matata!

Honestyisdead
10/29/10, 7:41 PM
#9

Kyss

Farwuq
10/31/10, 9:55 PM
#10

Jag har slutat gråta när jag hackar lök, kanske är det något som kommer med åren (eller så är löken sämre i våra dagar).

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Elshira
10/31/10, 10:20 PM
#11

#10 Ja det är giftet i löken som gör att vi gråter, och vi vill även ha mindre av det i våra kroppar - och därför förädlar man löken.

Så det kan nog vara båda delar! =)

Hakuna matata!

Paltn
11/6/10, 12:44 AM
#12

Blöt kniven i vanligt vatten med täta mellanrum då du hackar löken, det funkar. Låter konstigt att det ska bli skillnad men funkade för mig iaf. Man måste dock blöta den rätt ofta, men tar en sekund ifall du hackar vid rinnande kran.

// Paltfan

Honestyisdead
11/6/10, 12:58 AM
#13

#12 Vad är det en blöt kniv gör med lökångan?

Annons:
Farwuq
11/6/10, 8:51 AM
#14

#13

Förmodligen är "lökångan" väldigt vattenlöslig, däför stannar ämnena på knivens yta.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Paltn
11/6/10, 11:45 AM
#15

#13 ingen aning faktiskt, men det funkar iaf.

#14 troligtvis äre nått sånt, låter iaf logiskt

// Paltfan

Jalking
11/9/10, 1:08 PM
#16

Stå nära köksfläkten och hacka, och se till att stå så att fläkten inte drar ångorna förbi ansiktet.

Honestyisdead
11/9/10, 1:16 PM
#17

#16 Ja tänk om man hade haft en fläkt som verkligen sög ut ångorna.

Jalking
11/9/10, 1:18 PM
#18

Använd en liten friskluftsfläkt då, som blåser bort ångorna från ansiktet.

Farwuq
11/9/10, 1:23 PM
#19

Med tanke på allt som skrivits om lökångornas vattenlöslighet.

Om man hackar löken precis bredvid kokande vatten, t.ex. vid soppakokande, så tar kanske ångan från det kokande vattnet udden av löken (sen är det ju bara till och häva kacket i vatnnet för att koka fonden).

Obestämd

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Anders 50
11/10/10, 8:30 PM
#20

Vad är skillnaden på finhackad lök och grovt riven lök? Tycker det blir nästan lika, den rivna blir lite fuktigare bara.

Jag river alltid löken som jag ska ha i köttfärsen.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Annons:
Honestyisdead
11/10/10, 9:05 PM
#21

Riven blir ju lite slaffsigare och brukar ge mer tårar än hackad.

Eller vad menar du med skillnaden?

storost
11/10/10, 11:44 PM
#22

Det beror på rivjärnet och hur man hackar lök. Mina finhackade bitar är ungefär 1mm stor.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anders 50
11/10/10, 11:48 PM
#23

#21 Jo…det står ju oftast att det ska vara "finhackad lök".

Kunde ju lika gärna stå: "eller riven"…

Blir den bättre hackad?

Jag gråter mindre om jag river löken.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Jalking
11/10/10, 11:58 PM
#24

Ett tips angående lök i köttfärs: Om ni mal färsen själva, avsluta med att mala en lök. Enklare att diska kvarnen då och ni slipper hacka eller riva.

dolfen
11/12/10, 8:29 PM
#25

#24 - Bra tips!

Anders 50
11/12/10, 8:42 PM
#26

Sällan jag maler, men då det sker så avslutar jag alltid med ett par skivor knäckebröd.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Paltn
11/12/10, 9:18 PM
#27

Det man kallar "knaperstekt"?  hö hö Flört

// Paltfan

Annons:
Upp till toppen
Annons: