Har provbakat ensaimadas idag!
Idag tog jag mod till mig o gjorde ett provbak av ensaimadas, ett mallorkinskt bakverk som jag minns med rinnande snålvatten från min barndom första resa till Mallorca.
Jag använde mig av Skånska Skafferiets recept med den olikheten att jag använde cocosfett i degen samt penslade med smör. Man taga vad man hava…
Resultatet smakar väl på ett ungefär som jag minns det. Möjligen ger cocosfettet en något kall, metallisk bismak, kanske för att det var på gränsen att vara gammalt. Nästa gång ska jag baka dem med ister.
Den första vi smakade hade jag fyllt med morotsmarmelad. Den kändes lite ogräddad, förmodligen hade jag lagt på lite för mycket marmelad och hade lite för varm ugn, det är en mastig bulle att grädda!
Wow, det ser gott ut.
Vänliga hälsningar Stephan
Mhm, de var inte så tokiga men det ska nog vara ister…el smör. Bidde en lite konstig bismak av cocosfettet, fast det kan ju bero på att det inte var helt pinfärskt.
Nej, jobbar så mycket numer att jag lagt både bakning o matlagning på hyllan ett tag. Inte helt nöjd med det upplägget men vad gör man!