Späck
Har hittat en del gamla recept där man ska använda späck, men då undrar jag vart man idag kan få tag på detta och om det kan komma från annat djur än val eller säl?
_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!
Hittade även detta: " Steken späckas med fläskstrimlor, som dras igenom med en späckstång", men vad är en späckstång och hur kan man få ta på en eller göra en?
_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!
Har fått tag i späck på en större konsum genom att fråga i charken/beställe. Har även som nödlösning använd fet fläskfärs (när jag skulle göra dansk leverpastej), beror ju lite på vad det är man ska ha späcket till.
Rimmat fläsk med tjock fettkant borde man kunna använda till att späcka en stek med.
I äldre recept menas nog i regel späck från gris
Gris-späck finns i de flesta butiker, iallafall i mellannorrland. Leta bland djupfryst hundmat, typ fryst blod mm. I äckelfrysen!
Har ingen aning om vad en späckstång är. Är det Kajsa Varg du läser??
Grisspäck kan man köpa på tex Ica Maxi här.
En späckstång är väl ett tunt rör som an genomborrar späcket med. Sen flyttar man röret till det som ska "späckas", där drar man igenom röret och när man drar ut det så fastnar späckstrimman i köttet eller vad det nu är.
Det påminner om en injektion.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
#5 Var något sånt jag misstänkte.