Insjölax hjälp önskes
Maken fångade en 4 kilos lax idag. Tyvärr så är jag inte alls lika förtjust i insjöfisk som i havsfisk, och lax som jag annrars är väldigt förtjust i tycker jag även den har en liten insjösmak. Funderar på om det finns nåt sätt att laga till en Vänerlax med lite mer kryddning på som kan camouflera insjösmaken…?? Förslag någon?
Än så länge har han filéat den och lagt i frysen.
Något som effektivt borde dölja insjötouchen, är att fylla den med grönmögelost, om ni tycker om det vill säga!
En väninna till mig gjorde så med lax en gång, det är den makalöst godaste oslagbart mest fantastiska lax jag någonsin ätit!
Tack för förslaget men nej, inte förtjust i grönmögelost. I alla fall ungarna skulle matvägra
Att få bort en smak, har vi tidigare lagg kött och fisk i möjlk en till två dagar (i kylskåpet). Mjölket drar ut smaken. När man lägger i köttet eller fisket längre än en dag, ska man byta mjölken efter en dag.
Vänliga hälsningar Stephan
intressant! Har alldrig hört talas om det om fisk förrut, däremot brukade min pappa alltid lägga hare i kärnmjölk över natten.
Vi åt tidigare delvis karp och när den var fiskat ur sankt vatten, då brukade min pappa lägga i filéer i mjölken. När han fångade karpen och låt leva den, då hade vi den i två-tre dagar i badkaret.
Vänliga hälsningar Stephan