Rilette - hjälp med recept
Antingen är jag dum el så är det alldeles för sent för mig. Var kommer den stekta kycklinglevern in i bilden i det här receptet. Ska man blanda ihop precis allt i slutändan!?
Går o lägger mig sålänge för nu kokar min hjärna!
Rilette är ju nästan samma sak som paté, så den stekta kycklinglevern i ditt recept ska nog blandas in i slutänden. För mig är paté en anrättning som kokas /bakas färdig i ugnen och sedan får den kallna under press. Därefter skivas den och äts på tallrik med allehanda tillbehör. Rilette är för mig en anrättning av färdiglagade ingredienser som finhackas eller mals och blandas i en form och sedan ställs kallt till serveringen. Riletten serveras i sin form och man tar ut så mycket man vill ha av den.
När jag googlade på detta blev jag dock osäker på om min beskrivning ovan håller
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Joo, gör som jag brukar…dvs ett hopkok efter eget huvud!