För-& smårätter & tillbehör

Rilette - hjälp med recept

2010-11-18 23:33 #0 av: MaMaMade

Antingen är jag dum el så är det alldeles för sent för mig. Var kommer den stekta kycklinglevern in i bilden i det här receptet. Ska man blanda ihop precis allt i slutändan!?

Går o lägger mig sålänge för nu kokar min hjärna! Tungan ute

Anmäl
2010-11-21 19:11 #1 av: DesK

Rilette är ju nästan samma sak som paté, så den stekta kycklinglevern i ditt recept ska nog blandas in i slutänden. För mig är paté en anrättning som kokas /bakas färdig i ugnen och sedan får den kallna under press. Därefter skivas den och äts på tallrik med allehanda tillbehör. Rilette är för mig en anrättning av färdiglagade ingredienser som finhackas eller mals och blandas i en form och sedan ställs kallt till serveringen. Riletten serveras i sin form och man tar ut så mycket man vill ha av den.

När jag googlade på detta blev jag dock osäker på om min beskrivning ovan håller Skäms

Anmäl
2010-11-21 21:19 #2 av: MaMaMade

Joo, gör som jag brukar...dvs ett hopkok efter eget huvud! Tungan ute

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.