Frityrsmet
Vilket är ditt favoritrecept på hemmagjord frityrsmet?
(fanns ingen grupp för friterat, så jag la detta under Matprat)
cirka 3 deciliter mjöl (hälften vetemjöl och potatismjöl)
1 äggula
knappt 3 deciliter vatten
2 teskedar salt
2 teskedar bakpulver som blandas i det allra sista.
Denna blandningen har jag fått av en "äkta Kines"
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#1. Låter spännande. Det finns som sagt många olika varianter.
Min favorit är är:
130 gram vetemjöl
5 matskedar majsena
1,5 teskedar bakpulver
2 deciliter vatten
0,5 teskedar salt
2 matskedar olja
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, vispa ner vatten lite åt gången och låt blandningen stå i 30 minuter. Tillsätt oljan och vispa runt och doppa ner du ska fritera.
De få gånger jag friterat har jag bara dubbelpanerat med lite kryddor.
#3. Panering är också gott.
Vi friterar bara falafel.
Vänliga hälsningar Stephan
#5. Har du testat frityrsmet på falafel någongång? Jag hade tråkigt en dag när jag friterade så jag testade. Det blev super, dock ska falafeln vara frusen när du doppar i smet och friterar. Tänk på att vänta någon minut mellan efter du plockat upp då vätskan gärna blir lite kall.
Jag brukar fritera fisk, räkor och ibland fläsk eller kyckling.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#6 Nej, vi har aldrig frityrsmet på dem.
Vänliga hälsningar Stephan
#9 Kul med bild :) Och att det blev gott förståss :)
#10, det blev riktigt gott, sa bara slurp och allt försvann, älskar friterat.
#11 Du kan ju skicka lite hit om du känner för de ;)
#12. Hehe, kan dock inte lova att de är lika goda när posten levererat dem.
Nä, speciellt inte nu med detta vädret, då vet man ju aldrig när dom kommer fram
Fast i för sig, det kan bli frysta också.
Haha sant :)
Ett litet tips är att byta ut en del av vetemjölet mot rismjöl, det blir otroligt krispigt och gott då!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vi höftar bara. Lite mjöl, lite kryddor och lite vätska. Ibland ersätter vi vattnet med öl.