Annons:
Etikettmatprat
Läst 5761 ggr
[TrevorS]
2010-12-20 19:37

Frityrsmet

Vilket är ditt favoritrecept på hemmagjord frityrsmet?

(fanns ingen grupp för friterat, så jag la detta under Matprat)

Annons:
Maria
2010-12-20 20:22
#1

cirka 3 deciliter mjöl (hälften vetemjöl och potatismjöl)

1 äggula

knappt 3 deciliter vatten

2 teskedar salt

2 teskedar bakpulver som blandas i det allra sista.

Denna blandningen har jag fått av en "äkta Kines"Flört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[TrevorS]
2010-12-20 21:40
#2

#1. Låter spännande. Det finns som sagt många olika varianter. Skrattande

Min favorit är är:

130 gram vetemjöl
5 matskedar majsena
1,5 teskedar bakpulver
2 deciliter vatten
0,5 teskedar salt
2 matskedar olja

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, vispa ner vatten lite åt gången och låt blandningen stå i 30 minuter. Tillsätt oljan och vispa runt och doppa ner du ska fritera.

Honestyisdead
2010-12-20 22:43
#3

De få gånger jag friterat har jag bara dubbelpanerat med lite kryddor.

[TrevorS]
2010-12-20 23:35
#4

#3. Panering är också gott. Skrattande

storost
2010-12-21 14:11
#5

Vi friterar bara falafel.Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
2010-12-21 14:20
#6

#5. Har du testat frityrsmet på falafel någongång? Jag hade tråkigt en dag när jag friterade så jag testade. Det blev super, dock ska falafeln vara frusen när du doppar i smet och friterar. Tänk på att vänta någon minut mellan efter du plockat upp då vätskan gärna blir lite kall.

Annons:
Maria
2010-12-21 14:37
#7

Jag brukar fritera fisk, räkor och ibland fläsk eller kyckling.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

storost
2010-12-21 16:07
#8

#6 Nej, vi har aldrig frityrsmet på dem.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
2010-12-23 18:52
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

Blev friterad jul"skinka", ja nu gjorde jag hemmagjord vegetarisk variant till julskinka, fick skära till den och friterade bitarna jag skar bort i frityrsmet. Va gott det blev. Skrattande

Honestyisdead
2010-12-23 19:58
#10

#9 Kul med bild :) Och att det blev gott förståss :)

[TrevorS]
2010-12-23 20:02
#11

#10, det blev riktigt gott, sa bara slurp och allt försvann, älskar friterat. Skrattande

Honestyisdead
2010-12-23 20:06
#12

#11 Du kan ju skicka lite hit om du känner för de ;)

[TrevorS]
2010-12-23 20:18
#13

#12. Hehe, kan dock inte lova att de är lika goda när posten levererat dem. Oskyldig

Annons:
Honestyisdead
2010-12-23 20:19
#14

Nä, speciellt inte nu med detta vädret, då vet man ju aldrig när dom kommer fram Tyst

[TrevorS]
2010-12-23 21:05
#15

Fast i för sig, det kan bli frysta också. Skrattande

Honestyisdead
2010-12-23 21:34
#16

Haha sant :)

DesK
2012-11-25 14:38
#17

Ett litet tips är att byta ut en del av vetemjölet mot rismjöl, det blir otroligt krispigt och gott då! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

ettlitetalias
2012-11-25 18:04
#18

Vi höftar bara. Lite mjöl, lite kryddor och lite vätska. Ibland ersätter vi vattnet med öl.

Upp till toppen
Annons: