Matprat

Frityrsmet

2010-12-20 19:37 #0 av: [TrevorS]

Vilket är ditt favoritrecept på hemmagjord frityrsmet?

(fanns ingen grupp för friterat, så jag la detta under Matprat)

Anmäl
2010-12-20 20:22 #1 av: Maria

cirka 3 deciliter mjöl (hälften vetemjöl och potatismjöl)

1 äggula

knappt 3 deciliter vatten

2 teskedar salt

2 teskedar bakpulver som blandas i det allra sista.

Denna blandningen har jag fått av en "äkta Kines"Flört

/Maria

 

Anmäl
2010-12-20 21:40 #2 av: [TrevorS]

#1. Låter spännande. Det finns som sagt många olika varianter. Skrattande

Min favorit är är:

130 gram vetemjöl
5 matskedar majsena
1,5 teskedar bakpulver
2 deciliter vatten
0,5 teskedar salt
2 matskedar olja

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, vispa ner vatten lite åt gången och låt blandningen stå i 30 minuter. Tillsätt oljan och vispa runt och doppa ner du ska fritera.

Anmäl
2010-12-20 22:43 #3 av: Hera

De få gånger jag friterat har jag bara dubbelpanerat med lite kryddor.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-20 23:35 #4 av: [TrevorS]

#3. Panering är också gott. Skrattande

Anmäl
2010-12-21 14:11 #5 av: storost

Vi friterar bara falafel.Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-12-21 14:20 #6 av: [TrevorS]

#5. Har du testat frityrsmet på falafel någongång? Jag hade tråkigt en dag när jag friterade så jag testade. Det blev super, dock ska falafeln vara frusen när du doppar i smet och friterar. Tänk på att vänta någon minut mellan efter du plockat upp då vätskan gärna blir lite kall.

Anmäl
2010-12-21 14:37 #7 av: Maria

Jag brukar fritera fisk, räkor och ibland fläsk eller kyckling.

/Maria

 

Anmäl
2010-12-21 16:07 #8 av: storost

#6 Nej, vi har aldrig frityrsmet på dem.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-12-23 18:52 #9 av: [TrevorS]

Blev friterad jul"skinka", ja nu gjorde jag hemmagjord vegetarisk variant till julskinka, fick skära till den och friterade bitarna jag skar bort i frityrsmet. Va gott det blev. Skrattande

Anmäl
2010-12-23 19:58 #10 av: Hera

#9 Kul med bild :) Och att det blev gott förståss :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-23 20:02 #11 av: [TrevorS]

#10, det blev riktigt gott, sa bara slurp och allt försvann, älskar friterat. Skrattande

Anmäl
2010-12-23 20:06 #12 av: Hera

#11 Du kan ju skicka lite hit om du känner för de ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-23 20:18 #13 av: [TrevorS]

#12. Hehe, kan dock inte lova att de är lika goda när posten levererat dem. Oskyldig

Anmäl
2010-12-23 20:19 #14 av: Hera

Nä, speciellt inte nu med detta vädret, då vet man ju aldrig när dom kommer fram Tyst

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-23 21:05 #15 av: [TrevorS]

Fast i för sig, det kan bli frysta också. Skrattande

Anmäl
2010-12-23 21:34 #16 av: Hera

Haha sant :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-11-25 14:38 #17 av: DesK

Ett litet tips är att byta ut en del av vetemjölet mot rismjöl, det blir otroligt krispigt och gott då! Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.