Råd & tips

griljering på skinka

2010-12-21 15:23 #0 av: [cancan]

Någon som kan dela med sig av sina bästa recept på griljeringen på julskinka?

Anmäl
2010-12-21 20:28 #1 av: Maria

Först sätter jag i en massa kryddnejlikor både för smakens skull och för att det blir fint.

Jag brukar bara blanda sötstark senap med äggula till lagom konsistens och hälla/pensla över och sedan strö på ströbröd.

In i ugnen på ganska het värme, 250 grader ca. tills skinkan fått fin färg.

/Maria

 

Anmäl
2010-12-21 21:58 #2 av: Hera

Sötstark senap precis som Bumbleboo,eller bara stark senap och gärna lite honung och och äggula.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-21 23:01 #3 av: MonisN

Jag gör precis som ni. Fast egentligen har jag funderat över varför man egentligen griljerar den, man skär ju ändå bort fettet OCH griljeringenFörvånad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-12-21 23:02 #4 av: Hera

Jag skär inte bort griljeringen. Fett och sånt skär man ju bort innan? Varför vänta med det till efter, förstår inte.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-22 01:35 #5 av: giffan

Har inget fett på skinkan vid griljering och då blir ju allt det goda kvar när man ska äta den.

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-12-22 09:22 #6 av: MonisN

Jag skär också bort det mesta av fettet, men det sitter ibland lite kvar ändå så det skär jag bort när jag ska äta. Får nog ta och skrapa helt rent i år!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-12-22 09:45 #7 av: Maria

Jag tillhör den äckliga typen som faktiskt tycker att fettet är gottOskyldig

Fast det får ju inte vara en för bred fettkant.

Jag låter ändå allt fett vara kvar vid griljering så får man skära bort det man inte gillar i efterhand.

/Maria

 

Anmäl
2010-12-22 10:14 #8 av: giffan

På Julskinkan vill jag inte ha fettet kvar vid griljering. men vi äter dansk fläsk stek till jul och då steker man den med fett och svålen kvar. Svålen blir jätte knaprig och den äter man... Finns även fläsk svål att köpa i påse som chips typ, jätte gott och jätte onyttigt!

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-12-22 11:39 #9 av: Mitralis

Jag har fått för mej att skinkan blir saftigare om fettet får vara kvar vid griljeringen Glad

Anmäl
2010-12-22 18:47 #10 av: MonisN

#9 Det är nog så jag tänkt också!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-12-22 19:21 #11 av: Hera

Den korta tid som griljeringen tar, tror jag inte det spelar så stor roll. Men under tillagningen definitivt. Griljeringen ska  ju ge färg :) Så man klarar sig utan det, annars är det ju som sagt meningslöst att griljera, om de bara ska bort igen.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-22 19:35 #12 av: pyromanen

Är ungefär så äcklig som bombleboo och tycker det är jätteogtt med ett lagomt lager fett + grilljering. Ja faktiskt så gott så jag ibland äter tonnåringarnas rester när de skuret av fettet Skäms

Anmäl
2010-12-22 19:36 #13 av: pyromanen

Och dansk fläskesteg med spröd svär er ju jättegott.  Men inte så lätt att få tag i fläskstek här i sverige där svålen är kvar tyvärr.

Anmäl
2010-12-22 19:36 #14 av: Maria

#12 Skönt att det finns någon mer....Skäms

/Maria

 

Anmäl
2010-12-22 19:38 #15 av: Hera

#13 På citygross i helsingborg finns det nästan alltid ribbestek att köpa, med hela fettet och svålen kvar. UNDERBART gott!! Så jag e med dig och Bumbleboo :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-22 19:58 #16 av: Maria

#15 Wow, nu är vi treFlört

/Maria

 

Anmäl
2010-12-22 21:34 #17 av: giffan

#13 Nä jag brukar köpa i danmark... eller så beställer jag av de jag vet åker till danmark. Kan inte klara en jul utan...

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-12-23 00:08 #18 av: [Tassy]

jag hade en period då jag bara åt fettet och griljeringen Flört övriga höll på att kräkas på mig hehe Tungan ute


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.