Matprat

Vilken potatis är godast?

2011-01-20 18:21 #0 av: MonisN

Häromdagen köpte jag en påse (dyr) sparrispotatis för att se om den var så mycket godare än annan potatis. Och JA, det var den verkligen. Jag gjorde rostade rotfrukter i ugnen med denna potatis klyftad med skalet kvar och den hade en himelsk konsistens och smak. Något jag kan rekommendera.

Annars är King Edward min favorit för jag gillar mjölig potatis, men sista tiden har jag inte fått någon god King Edward utan köpt fast potatis i lösvikt. Vet inte ens vilken sort det är för det står sällan i min butik. Den har varit okej och god, men kommer inte i närheten av sparrispotatisen.

Vilken potatis är er favorit?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-01-20 18:30 #1 av: Emaljoh4

Jag har smakat King Edward också,  och minns jag rätt så gillade jag den potatisen väldigt mycket.

Har inte någon större koll på vilka potatisar jag äter direkt

Anmäl
2011-01-20 18:45 #2 av: [cancan]

Jag gillar nypotatis/färsk potatis mest..

annars är mandelpotatis också väldigt gott

Anmäl
2011-01-20 19:11 #3 av: storost

Tidigare var det Nicola som jag gillade.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-01-20 20:37 #4 av: MaMaMade

Sparrispotatisen är väldigt god men då jag försöker att inte äta så mycket potatis och den vi sätter, bör vara resistent mot diverse sjukdomar samt lagringsbar, så blir det mest Asterix. Mandel är väl god, men bäst är ju nypotatis och då spelar det inte någon roll vad det är för sort, tycker jag i alla fall!

Anmäl
2011-01-20 22:17 #5 av: Maria

Det beror alldeles på vad det är för mat man ska laga. Alla potatisar har ju olika egenskaper, färg och konsistens.

Mjöliga, fasta, gula, till och med blåFlört

Egenodlad mandelpotatis är inte dumt förstås.

/Maria

 

Anmäl
2011-01-20 22:23 #6 av: [Tassy]

Asterix, folva, bintje, king edward.


Anmäl
2011-01-20 22:25 #7 av: pyromanen

Sparris och Equisa (eller hur det stavas) gillar jag bäst.  Vi odlar våran potatis själv och sätter alltid några radar sparrispotatis, fast mest sätter vi av resistenta sorter eftersom vi inte användar kemiska bekämpningsmedel. Sparrispotatisen får alltid olika svampsjukdomar, förr eller senare, det varierar mellan åren. 2010 blev det senare, vilket innebar att vi åt sparrispotatis nästan varje dag från början på juli till början på septemberTungan ute, på slutet började de bli dåliga men då var de nästan slut. Vissa år har vi bara haft sparris under några veckor innan de ruttnat i marken.

De resistenta sorterna vi har nu heter asterix (håller tyvärr på att inte vara resistent längre), Mathilda och nån efterträdare till Asterixen som jag inte minns vad den heter, en ny sort som är lite avlång och med rött skal som asterix.

Blå mandel tycker jag också är jättegod, men det var många år sedan jag hade den.

Anmäl
2011-01-20 23:22 #8 av: MaMaMade

Har provat att sätta sparrispotatis ett par år men de hinner inte växa till sig här uppe. Rynkar på näsan Asterixen brukar dock ge stora skördar per planta.

Anmäl
2011-01-21 07:18 #9 av: Hera

Mandelpotatis är så gott!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-01-21 07:24 #10 av: MonisN

Det finns ju faktiskt en hel del goda potatisar kom jag på nu när jag läser alla inlägg. Mandelpotatis är också väldigt gott, men precis som sparrispotatisen så är den dyr. Asterix är också en god vardagspotatis. Färskpotatis är förstås också gott när den tiden är, synd bara att man inte kan göra mos på den.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-01-21 10:22 #11 av: Maria

Mandelpotatis från Norrland är helt oslagbar jämfört med den odlad mer söderut. Kan det bero på solen tro?

/Maria

 

Anmäl
2011-01-21 10:29 #12 av: DesK

#11 Ja det gör det nog, det vill säga många av våra svenska grönsaker smakar mer än de som är odlade längre söderut. Detta beror på att vi har det lite svalare här och mognadstiden är längre.

Färskpotatis med lite kryddsmör på är himmelskt gott Tungan ute Sen vill vi ha fasta potatissorter Asterix och Sava blir det mest här till vardags.

Anmäl
2011-01-21 14:17 #13 av: [YlvaP]

Äter inte så mycket potatis. Men när jag äter så blir det en fast potatis. Klarar inte av mjölig. Vad dom heter har jag ingen aning om.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.