Nöt, vilt & gris

Fläsklägg

2011-02-13 17:22 #0 av: [Tassy]

Jag ska precis koka en omgång med fläsklägg (med ben). Jag brukar låta kålrot och morötter koka med mot slutet, blir otroligt gott. Men, av någon dum anledning kokar jag alltid potatisen vid sidan utav och sitter sen och försöker få den att ta smak av buljongen på tallriken. Dumt? Ja i mna ögon iallafall Tungan ute

Finns det någon anledning att koka potatisen vid sidan, eller kan jag ploppa ner den i grytan också?


Anmäl
2011-02-13 19:47 #1 av: Hera

Den kan du stoppa ner i grytan när du lägger i det andra, om det är fast potatis. Eventuellt lite efter att du lagt i rotgrönsakerna. Gör bitarna lika stora.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-02-13 20:11 #2 av: [Tassy]

Oki, då ska jag genast fixa det Skrattande


Anmäl
2011-02-13 21:28 #3 av: Hera

VAttnas i munne på mig när jag tänker på hur god potatisen blir Tungan ute

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-02-14 11:53 #4 av: KimE

Lägg i en delad lök å.

Anmäl
2011-02-14 21:45 #5 av: Maria

Jag fick ett tips på att koka lättrimmad fläsklägg i äppeljuice. Därefter gratinera den i ugnen så den fick färg. Serveras med potatismos alternativt rotmos och surkål.

Det lät gott tycker jag och ska prova så fort min matlust kommer tillbaka.Glad

/Maria

 

Anmäl
2011-02-15 00:22 #6 av: [Tassy]

#4 Jag skippade löken denna gång, det blev bra ändå. Stod och funderade länge om jag skulle ta med lite lök men hepp. Nästa gång Glad

 

#5 Det lät läskigt, berätta sen när du har provat Tungan ute


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.