Etiketterrådtips
Läst 4461 ggr
MaMaMade
2006-08-21, 15:51

Färska bönor - koktid?

Hej! Har inte hunnit m er alls den senaste tiden…semster, fiske, trädgård…*puh*!

 Nu till min fråga: kör man samma koktid till alla färska bönor? Jag har bondbönor som jag kokar ca 5 min o riktigt fina borlotti. Ikväll ska vi ha risotto m borlottibönor…premiär för dem…räcker det om jag slänger i dem 5 min innan jag serverar?

Pernilla
2006-08-22, 15:16
#1

Kanske lite sent att svara men… det kan säkert räcka beroende på om de är späda och fina. Provstick/ provsmaka! Det är mitt stående tips.

Carmarino
2019-10-13, 14:26
#2

Gammal tråd, men väcker liv i den igen.

Det är väldigt viktigt att blötlägga bönorna tillräckligt länge innan de kokas - och att hälla bort blötläggningsvattnet. Bönorna innehåller nämligen ämnet lektiner, "som kan ge illamående, kräkning och diarré".

http://www.news55.se/tt-nyheter/livsmedelsverket-blotlagg-bonorna/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
DesK
2019-10-13, 17:43
#3

#2 Det är torkade bönor som måste blötläggas 😉

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade
Carmarino
2019-10-14, 09:30
#4

#3 Tack för påpekandet. Glömde skriva det. ☺️

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Upp till toppen