Mat & dryck

Fröbollar

2018-11-26 10:37 #0 av: tlover

Dessa fröbollar är en favorit hemma och av alla som har testat dom. Perfekt för den som vill äta mer varierat.

Receptet är för ungefär 4 personer men det kan variera mycket beroende på hur många fröbollar man äter. Jag brukar passa på att göra en större sats och frysa in dom.

Det går också att variera smaksättningen, tex chili om du serverar dom till ris, lite oliver om du serverar det med pasta eller vad du nu vill.

Vill du minska fetthalten eller kostnaden så kan du minska mängden frön och öka mängden havregryn och vatten.

Ingredienser

1 lök
2-3 dl solrosfrön (eller andra frön/nötter)
2-3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
½-1 dl havregryn
ev lite vatten
Salt el buljongpulver
sojasås, basilika och peppar
matfett att steka i

Såhär gör du

  • Skala löken och vitlöken och hacka den grovt.
  • Mixa alla ingredienser, krydda efter smak. Jag brukar använda ca ½ tsk salt eller ½-1 msk buljongpulver men smaken är olika, så testa att krydda lätt och steka bara en liten bit för att smaka innan du lär dig hur du vill ha det. Om smeten blir för lös för att rulla tillsätt mer havregryn, om den blir för torr tillsätt en skvätt vatten.
  • Rulla till jämnstora bollar (jag använder matskedsmått för att få alla i samma storlek) och stek på medelhög värme.
  • Servera tex med en tomatsås 

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-06 17:36 #1 av: DesK

Tack för ett bra recept tlover! Stjärnor

Désirée

Anmäl
2018-12-06 20:36 #2 av: Tant Grön

#0 Vilket buljongpulver skall man ha, jag har Vegeta hemma, går det bra med det?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.