Fröbollar
Dessa fröbollar är en favorit hemma och av alla som har testat dom. Perfekt för den som vill äta mer varierat.
Receptet är för ungefär 4 personer men det kan variera mycket beroende på hur många fröbollar man äter. Jag brukar passa på att göra en större sats och frysa in dom.
Det går också att variera smaksättningen, tex chili om du serverar dom till ris, lite oliver om du serverar det med pasta eller vad du nu vill.
Vill du minska fetthalten eller kostnaden så kan du minska mängden frön och öka mängden havregryn och vatten.
Ingredienser
1 lök
2-3 dl solrosfrön (eller andra frön/nötter)
2-3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
½-1 dl havregryn
ev lite vatten
Salt el buljongpulver
sojasås, basilika och peppar
matfett att steka i
Såhär gör du
Skala löken och vitlöken och hacka den grovt.
Mixa alla ingredienser, krydda efter smak. Jag brukar använda ca ½ tsk salt eller ½-1 msk buljongpulver men smaken är olika, så testa att krydda lätt och steka bara en liten bit för att smaka innan du lär dig hur du vill ha det. Om smeten blir för lös för att rulla tillsätt mer havregryn, om den blir för torr tillsätt en skvätt vatten.
Rulla till jämnstora bollar (jag använder matskedsmått för att få alla i samma storlek) och stek på medelhög värme.
Servera tex med en tomatsås
l'm back
Tack för ett bra recept tlover! ✨
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#0 Vilket buljongpulver skall man ha, jag har Vegeta hemma, går det bra med det?
Kan man ha fond istället för buljongpulver tro?
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#3 risken är att det blir för blött men det går ju att använda salt
l'm back
#4 Aha
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.