2005-09-11 11:14 #0 av: Pernilla

Vardagen är tillbaka. Ingen tvekan om saken. Dagarna blir kortare men innehåller mer av arbete, krav och måsten. För att hänga med i svängarna i höst, råder Matlust iFokus: börja dagen med en välsmakande frukost!

 

Svenskarna lägger allt mindre tid på matlagning. Detta är statisktiskt bevisat. Självklart går detta också ut över dagens första och kanske viktigaste mål; frukosten.

Kanske är du en av de många som går ut genom dörren utan att ha ätit frukost alls eller bara slängt i dig en kopp kaffe på stående fot? Då är vårt nya tema något för dig.

FrukostdagsFrukosten behövs för att tillföra kroppen näring och energi efter den långa sömnens vila och fasta. Genom att äta en bra frukost undviker du dessutom att blodsockret åker berg-och-dalbana under dagen. Undvik scenariot där du struntar i frukost och istället fikar kaffe och bulle när du kommer till jobbet. Koffeinet och sockret ger dig en tillfällig topp, för att sedan snart göra dig trött och håglös. Ät frukost istället.

Det är inte alltid lätt att hitta tid för sig själv, men att mixa ihop en smoothie fullpackad med vitaminer, smaker och andra glädjeämnen behöver inte ta mer än tre minuter. Är det dessutom helg, kanske du kan lägga lite extra tid på din frukost - varför inte prova Annes smaskiga brödrecept till höger på denna sida? Fantastiskt att kunna börja dagen med hembakt bröd...

Matlust iFokus är ett öppet forum för diskussioner, frågor och recept. Det kommer förhoppningsvis att dyka upp en del inlägg som är kopplade till det aktuella temat, men framför allt vill vi uppmana alla er glada hemmakockar att sprida er inspiration vidare, oavsett eventuella teman. Skriv av hjärtans lust! För det är ju egentligen det matlagning – bra matlagning – handlar om; lust att laga och njuta av mat.

Matlust iFokus siktar inte på att bli den största matsajten på nätet. Däremot vill vi gärna vara den trevligaste. Välkommen in i skafferiet!

 

 

Relaterade länkar

Av: Pernilla

Datum för publicering

  • 2005-09-11