2005-08-14 02:57 #0 av: Pernilla

Här på Matlust iFokus kommer vi att presentera olika teman som känns relevanta, inspirerande och lustfyllda för årstiden. Just nu, alldeles i de sista skälvande minuterna av sommaren och inför den härliga hösten, känns det helt rätt att starta upp temat Skördetid. Vi tillagar, konserverar, bevarar och njuter av allt det sköna gröna. Och naturligtvis även av det härliga gula och röda...

VinbärSå här års är det spännande att ha tillgång till en egen täppa. Det är hög tid att plocka av de sena bären; vinbär, krusbär, kanske ett och annat körsbär. I landet mognar aubergine och zucchini i spännande färger och former. Slingrande gröna baljväxter ger knaprig, god och nyttig skörd. De första äpplena mognar, och plommonen hänger tunga och söta på grenarna.

Men man behöver inte ha en trädgård för att uppskatta säsongen. Det räcker med att ta sig till en alldeles ordinär matvarubutik för att kunna frossa i grönsaks- och fruktdiskarnas utbud av  färger och former. Att fylla grytorna och kunna laga riktigt smakrik mat på fina, färska råvaror är en njutning i sig. Dessutom till en spottstyver av vad det skulle ha kostat under de mörkare årstiderna. Därför kändes det naturligt att det aktuella temat denna period är Skördetid.

Matlust iFokus är förstås framför allt ett öppet forum för  diskussioner, frågor och recept. Det kommer förhoppningsvis att dyka upp en del inlägg som är kopplade till det aktuella temat, men framför allt vill vi uppmana alla er glada hemmakockar att sprida er inspiration vidare, oavsett eventuella teman. Skriv av hjärtans lust! För det är ju egentligen det matlagning – bra matlagning – handlar om; lust att laga och njuta av mat.

Matlust iFokus siktar inte på att bli den största matsajten på nätet. Däremot vill vi gärna vara den trevligaste. Välkommen in i skafferiet!

 

Av: Pernilla

Datum för publicering

  • 2005-08-14