Rocky Road Semifreddo - hemgjord chokladglass
En perfekt dessert när du har många gäster - och det går bra att förbereda ett par dagar i förväg. Du behöver ingen glassmaskin, bara en frys!
Nån som letar efter ett riktigt härligt efterrättsrecept? Varsågoda! Det här blir jättegott, och är busenkelt att göra. Det går att förbereda helt och hållet, och håller sig flera dagar i frysen. (Men kom ihåg att tina nån halvtimme innan du ska äta.)
Rocky Road Semifreddo
baserat på recept av Leila Lindholm
200 g mörk choklad
4 ägg
4 msk socker
2 dl vispgrädde
2 dl tjock yogurt
2 msk hasselnötslikör (Frangelico) - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt
100 g rostade, skalade hasselnötter
100 g mörk choklad, krossad (variera gärna - testa med vit choklad!)
1 näve minimarshmallows (eller stora, klippta i småbitar)
1 näve krossade maränger
Smält chokladen (de första 200 g), i microvågsugn går bra. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulorna med hälften av sockret, tills det blir en ljusgul, pösig smet. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett styvt skum. Vispa grädden fluffig, och blanda ihop med yogurten.
Rör ihop choklad med äggulssmeten och likören, och vänd ner gräddyogurten. Vänd sist ner äggvitorna, och den krossade chokladen. Varva smeten med maränger, nötter och minimarshmallows i en stor form, och ställ i frysen. Låt frysa ordentligt - över natten är helt okej. Ta ut en halvtimme innan servering så den blir lite lagom mjuk. Servera gärna med kolasås.
Relaterade länkar
Av: Anne
Datum för publicering
- 2006-12-28
TACK!!! Det lät supergott!!!!
Måste jag göra nån dag! =)
Låter livsfarligt!
Rocky Road är det bästa jag vet.
Mums, det låter jätte gott :D
Låter som en glass i bästa Ben & Jerry-klass! :)
Mvh // Johan
Född vid 334.00 PPM
Johan - det är lite åt det hållet ja :) Eller ja, ganska mycket, till och med… Sen kan man ju slänga i ÄNNU mer godsaker om man så vill :)
Låter ljuvligt!